Drumurile prin centrul istoric din Bistrița devin tot mai periculoase, având în vedere starea avansată de degradare a clădirilor. Mai multe bucăți de tencuială au căzut de pe o clădire de pe strada Dornei, în această seară. Zona a fost securizată de Poliția Locală. 

1 COMENTARIU

  1. Cu foarte putine exceptii cladirile din centrul istoric al Bistritei arata deplorabil, iar primaria nu face nimic, desi exista Legea nr. 166/2016, cunoscuta si sub numele de „Legea fațadelor”, referitoare la renovarea faţadelor clădirilor istorice, aflate în proprietate privată, cu bani de la primărie, aceştia urmând să fie recuperaţi în cel mult zece ani. Administraţiile publice locale pot asigura, la cererea proprietarilor, finanţarea integrală a lucrărilor în anumite circumstanţe, sumele urmând să fie recuperate în cel mult zece ani, potrivit legii. Banii urmează să fie recuperaţi din fondul de reparaţii al asociaţiei de proprietari, iar în cazul în care nu vor putea fi recuperaţi în acest mod primăriile pot stabili o taxă pentru creşterea calităţii arhitectural-ambientale a clădirilor, aplicabilă doar proprietarilor care beneficiază de reabilitarea clădirilor în urma înscrierii acestora în programele multianuale.
    În cazul în care clădirile reabilitate astfel sunt vândute, primăriile recuperează banii de la noii proprietari. Prin urmare, Primaria Bistrita nu trebuie sa reinventeze apa calda si sa treaca la actiune.

SPUNE-TI PAREREA