Ideea realizării unui proiect “Dracula Land” în Wonderland, lansată de viceprimarul Cristian Niculae a adus mai multe reacţii pro şi contra. Un comentariu acid împotriva acestui proiect l-a făcut Doris Rai. Fostul consilier judeţean al PNL spune că ideea nu este deloc bună.

“Am zis că nu mai scriu, dar efectiv nu se poate! După eșecul colosal cu pârtia Cocoș, Primăria vine cu ideea să se facă tot acolo „Dracula Land”. Cred că vor să adune toate proiectele colosal de proaste într-un singur loc, altfel nu îmi explic. Ideea de parc tematic este bună, dar ce să caute Dracula în Wonderland, când avem ținutul Contelui Dracula la Tihuța. Primăria trebuie să înțeleagă foarte clar că oamenii nu așteaptă de la ei proiecte de acestea fantasmagorice, ci trebuie să-și canalizeze deocamdată banii pe proiecte simple, de utiliate: asfaltări, canalizare, parcări etc”, a scris Doris Rai pe Facebook.

“Opriţi-vă cu ideile acestea bombastice, porniți-vă la treabă serioasă! Serios vorbesc!”, a mai scris Doris Rai într-o postare pe Facebook.

1 COMENTARIU

  1. Proiectul numit pompos si neromaneste „Wonderland” face parte din categoria „idei tampite” ale primarului Cretu. In primul rand, cat de idiot trebuie sa fi ca sa-l numesti Complexul Wonderland, cand mult mai feresc si mai frumos este numele “Complexul Unirea”, identic cu cel al localitatii componente a Bistritei. Inca din primul mandat al lui Cretu se tot vorbeşte despre amenajarea unui parc de distracţii cu terenuri de sport, pârtie de schi, bazine de înot, restaurante, baruri, pensiuni, sală polivalentă sau magazine în zona Dealul Cocoşului, aflată în Unirea. Măreţul proiect prevedea amenajarea unui parc de distracţii cu terenuri de sport, pârtie de schi, bazine de înot, restaurante, baruri, etc pe care initial primarul spera să fie realizat în urma unui parteneriat public – privat. Investiţiile care trebuiau făcute acolo se ridică la sute de milioane de lei. Fapul ca nici un investitor privat nu sa-a inghesuit sa investeasca aici arata ca din start proiectul este o prostie. In schimb, primarul s-a cramponat sa cheltuie o caruta de bani din imprumuturi bancare ca sa amenajeze o partie de schi nefunctionala. Se pare insa ca de asemenea idei tampite s-au molipsit si altii. Astfel, parcul de distracții intitulat “Dracula Land” seamana leit cu un proiect mai vechi de numit „Dracula Park” .În anul 2001, Guvernul Adrian Năstase, prin ministrul Turismului de la acea vreme, Dan Matei Agathon, lansa o subscripţie publică prin care se adunau bani pentru dezvoltarea a ceea ce se dorea a fi cel mai mare parc tematic din Estul Europei. Potrivit proiectului, construcţia ar fi trebuit realizată în vechea cetate medievală a Sighişoarei, pe platoul Breite, pe o suprafaţă de 50 de hectare, investiţie evaluată la acea vreme la peste 40 de milioane de dolari. Peste 14.000 de români şi câteva firme importante au crezut în acest proiect şi şi-au depus economiile la „Dracula Park”, în total adunându-se 10,7 milioane lei. „Dracula Park” nu s-a mai realizat vreodată, iar investitorii, în general mici intreprinzători, şi-au luat o mare ţeapă pentru că nu au primit banii înapoi.

SPUNE-TI PAREREA