Taekwondo – de la performanță fizică la performanță școlară. Artele marțiale sunt percepute ca sporturi de contact unde se predă calea de a deveni un războinic priceput sau un luptător desăvârșit. Ceea ce puțin știu este efectul pozitiv pe care îl are practicarea Artelor marțiale. În primul rând fortifică trupul, dar în același timp întărește psihicul. Disciplina de fier din cadrul antrenamentelor face ca un practicant să fie foarte eficient în viața de zi cu zi.

Astfel, acesta devine mai ordonat, mai responsabil cu el și cu cei din jurul lui, învață să respecte oamenii și mediu, învață să își organizeze foarte bine timpul, ceea ce-i face în timp niște lideri adevărați. Acest lucru este dovedit de sportivii clubului ILYO.

“Vom da ca exemplu sportivii din grupa de performanță care fac de luni până sâmbătă câte 3 ore de antrenament pe zi și care au reușit și pe parcursul anului școlar 2018-2019 să aibă rezultate foarte bune la învățătură la unele din cele mai prestigioase și exigente unități de învățământ din județul Bistrița-Năsăud. Vă dăm doar câteva exemple: Cantor Dan Alexandru – elev în clasa a XI-a B la Colegiul Național Liviu Rebreanu Bistrița a terminat anul școlar 2018-2019 cu media generală 9,54. Musteață Liana Ionela, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național Liviu Rebreanu Bistrița a absolvit cu media generală 9,23. Șolderea Selena a absolvit clasa a IX-a de la Liceul de Arte Corneliu Baba cu media generală 8,84. Bura Mihai Cristian a absolvit clasa a VIII-a G de la Colegiul Național Liviu Rebreanu Bistrița cu media generală 9,30. Filip Mureșanu Mario Raul a absolvit clasa a VII – a G a Colegiului Național Liviu Rebreanu Bistrița cu media generală 9,10. Stern Andreas Georg a absolvit clasa a VII – a G a Colegiului Național Liviu Rebreanu Bistrița cu media generală 9,00. Riti Ana a absolvit clasa a Vi-a A de la Școală Generală Nr. 1 Bistrița cu media generală 9,90. Agrișan Ștefan Gabriel a absolvit clasa a VI-a de la Școala Generală Șieu Odorhei cu media generală 9,82. Cociuban Răzvan Daniel a absolvit clasa a V-a la Școala Generală Nr. 6 cu media generală 9,75. Tudorache Bogdan a absolvit clasa a V-a la Colegiul Național Andrei Mureșanu Bistrița cu media generală 9,69. Sas Tudor Mihai a absolvit clasa a V-a la Școala Generală Nr. 3 Bistrița cu media generală 9,55. Bindea Ana Luiza a absolvit clasa a IV-a la Școala Gimnazială Grigore Silași cu calificativul FB. Țenghel Vlad Ioan a absolvit clasa a IV-a la Școala Generală Nr. 3 Bistrița cu calificativul FB. Țermure Denis Ionuț a absolvit clasa a II-a la Școala Gimnazială Grigore Silași Beclean cu calificativul FB. Motto-ul Clubului Sportiv ILYO este: Performanță în tot ceea ce faci”, a transmis preşedintele CS ILYO, Marius Muti.

Acesta le-a urat succes şi celor doi sportivi care susţin Evaluarea Naţională în aceste zile: Robert Ştefănuţiu Mureşan şi Mihai Cristian Bura.

SPUNE-TI PAREREA