Primarul comunei Bistriţa Bârgăului, Vasile Laba, este revoltat de modul în care unii proprietari de pensiuni şi resorturi de cazare de la Colibiţa aruncă gunoaiele.

Vasile Laba a postat o fotografie în care se văd gunoaie şi ambalaje aruncate pe jos, lângă tomberoane. “Din păcate, suntem bătaia de joc a celor care au pensiuni şi fac cazare la Colibiţa, nu au nici măcar cei 7 ani de acasă, să arunce gunoaiele în tomberoane. Să vă fie ruşine”, a scris primarul Vasile Laba pe pagina de Facebook.

Nu este prima dată când proprietarii de pensiuni de la Colibiţa arată dispreţ faţă de mediul înconjurător. La începutul anului, mai multe pensiuni au fost amendate de autorităţi pentru că deversau în lacul Colibiţa.

2 COMENTARII

  1. Primarul din Bistrița Bârgăului, Vasile Laba, este revoltat- nevoie mare, pentru că proprietarii de pensiuni din Colibița aruncă gunoiul menajer pe lângă tomberoane, dar nu suflă un cuvânt in legatură cu faptul că aceasi proprietari de vile isi deversează dejectiile direct in apă, asa cum s-a putut constata cand lacul a fost partial golit. Tocmai aici e marea nesimțire a proprietarilor de vile care nu tin seama de faptul ca Lacul Colibita asigură resursa de apă potabilă pentru alimentarea localităţilor din aval, inclusiv a Municipiului Bistriţa.
    Dupa cum se stie, recent Administraţia Bazinală de Apă Someş – Tisa a promovat un proiect complex de reabilitare şi modernizare a construcţiilor, echipamentelor şi instalaţiilor de la baraj şi de la descărcătorii hidraulici ai acestuia la care se adaugă lucrări de amenajare ale cursului de apă care vor mări gradul de protecţie al populaţiei şi infrastructurii localităţilor din aval la inundaţii. Soluţiile de reabilitare şi modernizare includ atât măsuri de protejare a ecosistemelor acvatice, cât şi măsuri de consolidare a malurilor şi versanţilor. Deocamdată se pare că lucrările in zona Lacului Colibița au fost sistate, insă la sfârşitul verii, reprezentanţii Ministerului Apelor şi Pădurilor vor să demareze lucrările de consolidare a barajului ridicat în urmă cu 42 de ani şi apa din lac va fi scoasă în totalitate. Rămane de văzut ce se va face si la sistemul de canalizare din Colibița, astfel ca DEJECŢIILE şi apa menajeră să nu mai ajungă direct în lac.

  2. Pai… acuma aceste deficiente n-au ” pornit ” de la domnul Laba in nici un caz si WC-urile deversate in lac, nu le va putea sista, decat daca se goleste complet lacul si acestea ies la iveala total, pentru ca au fost facute inca de cand ” lacul ” era doar un ” firicel de apa “… din fostul “sat Colbitza ” si ” Mitzsa ” .

SPUNE-TI PAREREA