În perioada 10 iunie, ora 10.00 – 11 iunie, ora 23.00, Bistrița-Năsăud se află sub avertizare meteo de instabilitate atmosferică temporar accentuată. De asemenea, se vor semnala precipitații care pot acumula de cantități de apă însemnate.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor și serilor.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică. Interval de valabilitate: 10 iunie, ora 12 – 10 iunie, ora 23
Zone afectate: conform textului și hărții
În sudul, estul și local în centrul țării și la munte vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică. Astfel, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp, iar izolat 40…50 l/mp.

SPUNE-TI PAREREA