Bucataria este locul unde femeia petrece o parte semnificativa a timpului sau liber pentru a pregati bucate gustoase si sanatoase membrilor familiei asa ca aceasta trebuie sa fie complet utilata si mobilata. Gospodinele au nevoie de un spatiu unde sa se simta bine si unde sa aiba la indemana produse performante si de calitate astfel incat sa isi usureze munca.

Alegerea unei hote se poate transforma intr-o sarcina dificila, mai ales atunci cand oferte prezente in marile magazine sunt dintre cele mai variate. Cumparatorii trebuie sa stie care le sunt necesitatile astfel incat alegerea sa fie cea mai potrivita.

Criterii pentru achizitionarea unei noi hote de bucatarie

In functie de modelul ales exista hote traditionale care se fixeaza deasupra aragazului si care au niste dimensiuni suficient de mari pentru a incomoda in cazul unui spatiu micut, cat si hote incorporabile. Acestea sunt mult mai eficiente pentru ca pot fi usor mascate in diverse obiecte de mobilier fara sa ocupe un spatiu prea mare.

O hota bucatarie de calitate trebuie sa indeplineasca o serie de functii printre care se numara circulatia aerului. In cazul acesta, vaporii de abur sunt eliminati in exteriorul bucatariei astfel incat este nevoie de instalarea unor conducte si a unor coturi. Mai exista si hotele cu functia de recirculare care refiltreaza aerul si il scoate inapoi in bucatarie. Singurul dezavantaj al unui astfel de model este legat de eficienta, rezultatele nefiind unele cu adevarat spectaculoase.

Un at criteriu de departajare il reprezinta capacitatea de absorbtie. In generale, majoritatea hotelor existente pe piata au o capacitate de 400 mc/h, insa exista si unele mai mici sau mai mari. Inainte de a cumpara un anumit model, clientul trebuie sa tina cont si de dimensiunea incaperii.

Specialistii de la www.OnlineReview.ro recomanda achizitionarea unei hote de bucatarie cu trepte de ventilatie care pot fi selectate in functie de preparatele gatite. Chiar si consumul de energie electrica poate fi controlat in cazul in care aparatul dispune de aceste trepte de viteze atat de utile in desfasurarea activitatilor zilnice.

Nici valorile nivelului de zgomot nu trebuie trecute cu vederea. O hota mult prea zgomotoasa poate da mari dureri de cap gospodinelor. In general, o hota emita intre 60-65 dB, aceasta fiind valoarea maxima admisa pentru ca zgomotul sa nu fie unul asurzitor.

Hotele de bucatarie sunt in general destul de simplu de intretinut ceea ce reprezinta un mare punct in plus. Aceste produse eletrocasnice sunt prevazute cu niste filtre care absorb aburii si particulele de grasime in timpul pregatirii meselor motiv pentru care trebuie curatate sau inlocuite la intervale regulate de timp. In cazul filtrelor metalice, acestea pot fi spalate chiar si in masina de spalat vase in vreme de filtrele de hartie trebuie inlocuite.

Avand in vedere criteriile descrise mai sus, specialistii au intocmit a lista a celor mai bune produse existente pe piata la ora actuala, iar castigatoare au fost modelele produse de Beko sau Gorenje. Raportul calitate – pret este unul mai mult decat avantajos, iar rezultatele oferite reusesc sa satisfaca pana si cele mai pretentioase gusturi.

 

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua! Am cuparat acum 2 ani hota bosch, cand efectiv nu o mai putea folosi pe cea veche. Difernta a fost extraordinara. Trage forate bine aerul. De fapt trage asa de bine incat trebuie sa inchidem usile. Consuma foarte putina energie si este foarte silentioasa. O hota exceptionala, sunt foarte multumita de achizitia facuta. Raportul calitate-pret este unul foarte bun. Recomand!
    https://2get.ro/product/dfs067a50

SPUNE-TI PAREREA