Ploile din ultimele ore au produs ravagii pe drumurile din județul Bistrița-Năsăud. Șoferii au rămas blocați în trafic pe mai multe porțiuni de drum.

UPDATE 22.30 În urma intervenției, nivelul de apă de pe DN 17 D, din localitatea Rebrișoara a scăzut, reluându-se circulația pentru toate categoriile de autoturisme.

Circulația pe calea ferată a fost reluată în jurul ore 20.00 iar trenul din gara Feldru s-a pus în mișcare după aproximativ o oră de staționare. De asemenea, drumul județean dintre Dorolea și Cușma a fost deblocat, în urma intervențiilor.

UPDATE 20.00: „Ca urmare a căderilor masive de precipitații și a Codului Portocaliu de inundații, valabil până mâine, 1 iunie, ora 9.00, în județul Bistrița-Năsăud s-a activat CJCCI (organizat la sediul ISU Bistrița – Năsăud) coordonat de către prefectul Ovidiu Victor Frenţ și comanda ISU Bistrița-Năsăud.

În acest moment continuă să se intervină pentru gestionarea efectelor negative produse de situația hidrometeorologică”, a transmis Instituția Prefectului.

 

Știrea inițială:

31 mai, ora 18.00. Între Rebrișoara și Nepos, drumul este inundat pe o porțiune de câteva sute de metri și traficul este oprit. Nu este singura zonă cu probleme.

În urma precipitațiilor căzute, în localitatea Rebra sunt mai multe curți inundate.

DJ 172 B, Rebra și Parva este blocat de aluviuni. Se lucrează cu buldoexcavatoare, pentru deblocare, intervine SVSU și reprezentanții unor operatori economici, după cum informează ISU Bistrița. De asemenea, o porțiune de drum dintre Feldru și Ilva Mică este inundată.

Drumul județean dintre Dorolea și Cușma este blocat de aluviuni. Acționează echipajele SVSU și reprezentanții administratorului drumului.

Trenul accelerat 1831 este oprit în gara Feldru. Circulație feroviară este întreruptă până la îndepărtarea aluviunilor de pe șinele de cale ferată. Pasagerii așteaptă în tren, până la deblocare.

În localitățile Monor și Gledin, aproximativ 20 de subsoluri au fost inundate, iar echipajele SVSU au intervenit cu trei motopompe, pentru a scoate apa.

 

SPUNE-TI PAREREA