Ioan Szabo, primar Șanț

Alegerile europarlamentare au fost decisive pentru a stabili reprezentanții României în Parlamentul European, dar au fost și un test pentru electorat și pentru partidele politice care au văzut, cu această ocazie, în ce ape se scaldă la viitoarele alegeri.

În comunitățile rurale opțiunile electoratului țin cont, de regulă, de culoarea politică a primarului, dacă acesta este un lider cu influență. Chiar dacă regula nu a fost valabilă peste tot în Bistrița-Năsăud, în unele comunități scorul a reflectat, ca de obicei, influența liderului comunității asupra locuitorilor.
Comunele Căianu Mic, Zagra, Șanț au obținut scoruri peste 50-60% pentru PSD și și-au exprimat recunoștința față de electorat. Chiar dacă unii membri PSD au adresat, în ultimele zile, cuvinte grele celor care au votat împotriva lor, unii primari au ținut să precizeze că respectă opțiunile fiecăruia.

„Dragi Șănțeni,
Sunt recunoscător pentru votul pe care l-am primit și vreau să îi asigur pe toți Șanțenii atât pe cei care au votat partidul din care fac parte cât și pe cei care au avut alte opțiuni de vot, ca îi respect în aceeași măsură, că voi fi in continuare primarul fiecăruia dintre voi și că voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a realiza proiectele pe care ni le-am propus si cele care sunt in derulare.
Ne unesc multe lucruri dar cel mai important este faptul că indiferent de preferințele politice avem cu toții aceleaşi speranţe pentru un viitor mai bun. Trebuie să facem din Șanț o comună Europeană.
Sunteti cei mai tari !”, a spus primarul Comunei Șanț, Ioan Szabo.

Citește și:

Mesajul unui primar PSD din Bistrița-Năsăud, după rezultatul alegerilor

Cum i-a “urecheat” Mircea Romocea pe năsăudenii care nu au votat cu PSD: “Am tocat multă energie pentru voi”

SPUNE-TI PAREREA