Peste 500 de elevi din șase județe în care a ajuns în iarnă Camionul de Crăciun au fost prezenți în campusul Tășulseasa Social unde au realizat pietre pictate pentru traseul Via Transilvanica.

„Via Transilvanica și-a găsit un număr mare de susținători. Fiecare după puterile lui a participat la înfrumusețarea traseului. Astăzi am primit în vizită 550 de elevi din șase județe, 77 de profesori, 35 de șoferi de microbuze școlare cu ocazia proiectului ”Ziua Bună – Ziua Voluntarilor Mici”. Elevii ne-au dăruit o mulțime de pietre pictate, pe care le vom amplasa de-a lungul traseului Via Transilvanica, dorindu-ne ca drumeții să fie încântați de aceste semne care marchează acest drum. În această vizită elevii au vizitat Pădurea Pedagogică, au aflat detalii despre proiectele Tășulesei Social și au participat la un concert al Adei Milea“, a transmis Tășuleasa Social.

Un nou rând de borne vor fi amplasate pe traseul Via Transilvanica, fiind sculptate de voluntari, studenți la Arte Plastice în Iași. Acestea au fost realizate timp de două săptămâni de 12 artiști, studenți și masteranzi la Universtitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași și 2 sculptori din Bulgaria au reușit să sculpteze 218 pietre de hotar.

Fiecare piatră de hotar este sculptată cu simboluri, modele sau figuri inspirate de locurile prin care trece traseul, dându-le în acest fel o personalitate aparte fiecăreia. Cu ajutorul aplicației care se construiește, drumețul va avea posibilitatea să fotografieze sculptura și să afle în acest fel toate detaliile importante care îl ajută să își atingă ținta drumeției. Pe lângă informații tehnice, pietrele de hotar vor oferi, prin aplicație, și informații despre cine a fost sculptorul pietrei, despre lucrarea în sine și alte date tehnice.

SPUNE-TI PAREREA