Ziua votului pentru Alegerile Europarlamentare 2019, dar și pentru Referendumul pentru judtiție a fost una interesantă la nivel național, dar și în Bistrița-Năsăud.

Partidele de opoziție au mizat pe o prezență mare la vot, în timp ce partidul aflat la guvernare nu a susținut prezența cetățenilor la Referendum.

În două secții de votare din Bistrița-Năsăud votanții aproape că nu s-au atins de buletinele de vot pentru acest Referendum. Astfel, la secția de votare din CICEU POIENI (comuna Căianu Mic)prezența la vot pentru referendum a fost de 9,23%, în timp ce pentru alegereile europarlamnetare a fost de 51,68 %. La secția de vot din localitatea SUPLAI (comuna Zagra), prezența la referendum a fost de 13,21 %, iar la europarlamentare a fost de 39,25 %.

Localitățile JEICA (comuna Mărișelu) și BRĂTENI (Sânmihaiu de Câmpie)au înregistrat o prezență la vot de peste 100%, mai mulți alegători fiind înscriși pe listele suplimentare: JEICA 154,87 % și BRĂTENI 103,07 % (pentru referendum), JEICA 162,19 % și BRATENI 116,92 % (pentru europarlamentare)

Przență la vot de aproape 100% la alegerile europarlamentare s-a înregistrat la secțiile de vot din CICEU CORABIA (comuna Ciceu Mihăești) 93,39 % și BRETEA (comuna Șieu-Odorhei)94,02 %. Prezență mică la europarlamentare s-a înregistrat la cele două secții de votare din comuna FELDRU (27,88 %,respectiv 28,13 %).

 

Rezultatele corespund prezenței la vot raportată la ora 20.00. 

2 COMENTARII

 1. Eu ” m-am atins ” de ele… si am votat cu NU .
  Niciodata, nimeni, nu poate sa-si piarda un drept constitutional DEFINITIV, PENTRU VECIE , pentru ca odata… candva a comis o infractiune si ” altul in veci pomenire amin… sa nu mai poata fi ales… intr-o anumita functie de demnitate publica “… daca acesta isi ispaseste pedeapsa si este reabilitat pe cale judecatoreasca.
  Se reabiliteaza criminalii… dara-mi-te altcineva ptr fapte mult mai putin periculoase decat crimele … HAIDETI SA FIM SERIOSI si sa recunoastem ca acest referendum a fost doar o ” capcana ” a lui Gica Contra, sa mearga oamenii la vot… ca oricum, ce a rezultat din Referendum, NICIODATA NU SE VA PUNE IN APLICARE .
  Nici ce a votat pe vremea lui Basescu nu s-a pus si parlamentarii in loc sa se reduca la 300 s-au dublat si culmea ca a u fost la guvernare chiar ai lui Basescu … si n-au pus in aplicare ceea ce s-a votat .
  De aceia am votat cu NU , dar stau si ma intreb cati dintre cei care au votat stiu ce au votat …

 2. Mai na.ro. zilor, de PSD-ALDE … ( ma scuzati ca m-au apucat toti dracii… ) daca nu ati fi ascultat de acest Codrin Stefanescu , care v-a invatzat numai prostii… si mergeati la vot si ati fi votat cu NU la Referendum, nicidecum nu castigau cei de dreapta in favoarea lui Gica Contra de Romania . Normal ca raportat la numarul celor care au votat, au iesit invingatori cei de dreapta, care TOTI AU VOTAT CU DA… !
  Daca faceti la fel si la alegerile de ” Gica Contra ” si la cele prezidentiale… veti ramane in cartile de istorie… ca si PNCTD-istii…

SPUNE-TI PAREREA