O postare cu caracter electoral a fost distribuită ieri pe pagina Instituției Prefectului de către un administrator a cărui identitate nu a fost identificată.

Postarea cu pricina este o redistribuire a unei postări făcute de liderul PSD, Radu Moldovan, la final de campanie. Postarea conține un mesaj electoral dedicat alegătorilor și simpatizanților partidului. Această postare a ajuns pe pagina oficială a Instituției Prefectului, dar a fost ștearsă ulterior, după care instituția a trimis un comunicat de presă cu privire la această situație:

“În legătură cu distribuirea neautorizată pe pagina Instituției Prefectului a unei postări care nu aparține acesteia, specificăm că IPBN s-a autosesizat și a transmis către Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud o sesizare pentru a se cerceta și soluționa această cauză, conform competențelor legale în materie.

Menționăm că, de la deschiderea paginii de Facebook a instituției, în 2013, au fost autorizați mai mulți administratori și editori. La momentul efectuării respectivei distribuiri, în data de 25 mai 2019, în jurul orei 06:00, aveau drept de gestionare a paginii 8 persoane: 2 administratori și 6 editori. 

Având în vedere că încă nu s-a putut stabili identitatea persoanei care a distribuit postarea, prefectul a dispus ștergerea întregii liste de administratori și editori, în continuare postările urmând a fi făcute doar de către Cancelaria prefectului.

Prefectul județului își exprimă regretul pentru această situație nedorită și asigură că instituția va respecta, ca și până acum, prevederile privind legalitatea, imparțialitatea și neutralitatea!”

1 COMENTARIU

  1. Povesti nemuritoare. Administratorii paginii, daca sunt mai multi, toti pot sa vada numele administratorului care a efectuat o postare. Intradevar doar ei pot sa vada. Deci daca se dorea sa se afle cine a publicat, se putea usor afla. Si eu gestionez pagini de facebook cu mai multi administratori si de fiecare date cand unul dintre acestia publica o postare imi apare cine a facut-o.

SPUNE-TI PAREREA