La Centrul cultural “Dimitrie Gusti” din comuna Șanț va funcționa un “Atelier de creațir și terapie prin artă “, unde elevii școlii din comună vor beneficia de sprijin și îndrumare din partea profesoarei de artă Reghina Leontina Horga. Aici, copiii vor putea învăța sa deseneze,  sa picteze pe hârtie,  pe sticla, pe pânză,  pe lemn sau pe alte suporturi. Aceste activități plăcute și creative reprezintă o alternativă pentru petrecerea timpului liber al copiilor din comună. 

Realizarea acestui atelier a beneficiay de sprijinul primarului comunei Șanț, Ioan Szabo, care a apreciat talentul copiilor  la o expoziție de pictură organizată de elevii școlii în luna decembrie 2018. De asemenea, la inițiativa primarului, scoala a primit pentru buna desfășurare a acestor activități, în buget, suma de 10 000 de lei, bani necesari pentru achiziționarea de șevalete, culori, pensule, hârtie, pânze, rame pentru tablouri și alte materiale costisitoare. “Mulțumesc pe această cale pentru sprijinul real de care ne bucurăm și speram să realizăm lucruri minunate cu care localitatea noastră să se poată mandri”, a spus prof. Reghina Leontina Horga.

Centrului Cultural „Dimitrie Gusti“, o clădire somptuoasă, care poartă numele celui care în 1936 a înființat Muzeul Satului din România, a fost inaugurat în aprilie 2018 și își dovedește utilitatea din plin pentru șănțeni.

Clădirea poartă, cu mândrie, numele lui Dimitrie Gusti (1880-1955), scriitor, om politic, filosof sociolog și etician român, membru și președinte al Academiei Române, Ministrul Instrucțiunii Publice, Cultelor și Artelor între 1932 și 1933, profesor la Universitățile din Iași și București. Dimitrie Gusti este considerat a fi creatorul sociologiei românești. În perioada 1935-1938, Dimitrie Gusti a făcut cercetări etnografice și de folclor în comuna Șanț, unde a găsit o bogată zestre culturală pe care a promovat-o. Tot el a înființat faimosul Teatru Nescris din comuna Șanț.

SPUNE-TI PAREREA