Candidatul PNL care deschide lista la alegerile europarlamentare, Rareș Bogdan, a fost întâmpinat la Bistrița la un miting electoral organizat pe platoul din fața Palatului Culturii. Deși liderii PNL au vorbit, de pe scenă, despre „un val împotriva PSD” cum n-au mai avut, liberalii din județ și din municipiu s-au mobilizat și nu prea pentru acest eveniment.

Pe o ploaie torențială, liberalii au reușit totuși să adune câteva sute de membri, poate chiar o mie, o parte dintre ei veniți alături de primarii din județ. Oamenii au venit cu umbrele și pelerine iar unii dintre ei s-au adăpostit de ploaie pe unde au putut, în timp ce liderii PNL, puș la patru ace, au fost feriți de ploaie, sub o scenă acoperită.

Evenimentul electoral a durat aproximativ două ore. Discursuri mai scurte au ținut liderii PNL din Bistrița-Năsăud, printre care președintele Ioan Turc, fostul deputat USL Stelian Dolha, dar și primarul din Spermezeu, Sorin Hognogi. Dintre invitați, au vorbit fostul lider PDL și Gheorghe Falcă, primarul Aradului și candidat la europarlamentare pe lista PNL. Nu au lipsit de pe scenă primarul comunei Matei, Vasile Encean, condamnat în trecut pentru abuz în serviciu și primarul orașului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, trimis în judecată în două dosare.

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a ținut, de asemenea, un discurs, făcând referire la cele peste 60 de zile în care a fost în campanie electorală. „Prea mult a suferit această țară. După 30 de ani de zile, mizeria care a fost ascunsă în covoarele din Palatul Parlamentului, din Kiseleff, de la PSD, a ieșit la suprafață. Suntem condus de cel mai slab guvern pe care l-a avut România. 26 mai este o zi extrem de importantă, pentru că se va scrie destinul României, pentru următorii doi ani și pentru următoarele alegeri care urmează”,  a spus Robert Sighiartău.

La rândul său, Rareș Bogdan, primul pe lista PNL la europarlamentare, le-a transmis celor prezenți că PNL va câștiga alegerile europarlamentare și liberalii le vor cere pedediștilor să renunțe la guvernare. „Duminică seara, dumneavoastră veți face parte din oastea învingătorilor. Începând de luni, ne vom bucura, România se va bucura, pentru că vom solicita încă de duminică seara, ca PSD să părăsească de îndată, Palatul Victoria”, a spus Rareș Bogdan.

Vezi mai jos discursurile celor doi:

 

 

SPUNE-TI PAREREA