UPDATE2.COD ROSU INDUNDATII – a fost trimisă avertizare prin RO ALERT pentru comunele Teaca, Galații Bistriței și Lechința. Au fost activate CJCCI BN (Centrul Judetean de Conducere și Coordonare a Intervenției) și grupa operativă a ISU BN. Informează Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița Năsăud.

UPDATE1. O avertizare COD ROȘU de inundanții a fost emisă pentru județul Bistrița-Năsăud, valabilă astăzi, între orele 9.00 – 15.00.

“Se vor produce în continuare creșteri importante ale cotelor de pericol pe cursul superior al râului Dipșa (afluent al râului Șieu”, au anunțat hidrologii.

 

Știrea inițială:

O nouă avertizare de cod portocaliu a fost emisă în Bistrița-Năsăud în intervalul 

16 Mai 22:25 – 17 Mai 04:00

• FENOMENELE VIZATE: Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depășiri ale COTELOR DE INUNDAȚIE.

• Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE INUNDAȚIE pe râurile din bazinul hidrografic Budac, județul Bistrița-Năsăud.

SPUNE-TI PAREREA