Ploi torențiale, vânt, descărcări electrice și grindină în această după-amiază în județul Bistrița-Năsăud. Două alerte meteo, cod portocaliu de vreme severă și cod galben de inundații, au intrat în vigoare în jurul orei 18.00 și populația a fost avertizată prin Ro Alert să se adăpostească și să nu stea sub copaci sau în apropierea rețelelor electrice.

BISTRIȚA. Efectele ploilor și vijeliei au apărut, în scurt  timp în mai multe localități. La Bistrița a căzut grindină, care s-a depus într-un strat consistent în unele zone.

SVSU Bistrița și o echipa de intervenție de la Aquabis au acționat în municipiul Bistrița, la Scoală Generală nr. 6, pentru evacuarea apei de la demisol. 

Echipajele din cadrul Detașamentului de Pompieri Bistrița au intervenit pentru evacuarea apei din curți și beciuri pe străzile Budacului, Iuliu Hossu, Calea Moldovei, Matei Eminescu și Dogarilor.

Drumurile spre Ghinda și Slătinița au fost blocate de aluviuni. O persoane a avut nevoie de ajutorul pompierilor fiind blocată într-un copac, unde s-a adăpostit pentru siguranță, la intrarea în slătinița.

FELDRU. SVSU a intervenit cu două buldoexcavatoare pe DN17D, în localitatea Feldru, unde aluviunile au blocat calea ferată. Circulația s-a desfășurat pe o singură bandă de mers, iar polițiștii au asigurat măsurile de fluidizare a traficului. Aluviunile au ajuns și pe DN17D pe raza localității Ilva Mică. SVSU a intervenit și pentru evacuarea apei dintr-o casă și curte.

BUDACU DE JOS.  În localitatea Jelna, în jur de 50 de case/curți/gospodării au fost inundate, circa 20-30 de persoane au fost evacuate preventiv, în condiții de siguranță (apa intrase și în case). Debitul apei a început să scadă, o parte dintre oamenii evacuați se pot întoarce la gospodării.

DUMITRA. Drumul DN17C, în localitatea Dumitra, a fost blocat de aluviuni. Au intervenit pompierii din Năsăud și SVSU Dumitra. Mai multe persoane din Dumitra au avut nevoie de sprijinul pompierilor pentru a fi evacuați din case.

Pompierii militari au evacuat un copil și pe mama acestuia, fiind alocat în sprijin și un echipaj medical. O altă persoană, o femeie de 60 de ani, a avut, de asemenea, nevoie de sprijinul pompierilor pentru evacuare. Pompierii lucrează la această oră la decolmatarea podețelor pentru scăderea nivelului apei și se lucrează și la alte imobile pentru protejarea bunurilor și a persoanelor.

SPUNE-TI PAREREA