Partidul Social Democrat a anunțat oficial candidatul la Primăria Bistrița, în cadrul unei conferințe de presă la care au participat liderul filialei județene – Emil Radu Moldovan, președintele executiv Nicolae Moldovan și secretarul general al organizației, Romeo Florian.

Candidatul PSD pentru alegerile locale din 2020, la Primăria Bistrița, va fi Cristian Niculae, actualul viceprimar al municipiului și președintele organizației municipale PSD.

„Este un moment foarte important, având în vedere discuțiile care s-au purtat, în ultima perioadă, legate de candidatul PSD la Primăria Bistrița. Am decis să venim în fața dumneavoastră, pentru a face anumite precizări și pentru a închide orice discuții legate de acest subiect”, a declarat președintele PSD Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

„Lucrurile sunt foarte cunoscute. Ar trebui să începem de la cea de-a doua candidatură a mea din 2012, dar ne ducem prea în spate… În 2016, înainte de campania electorală, am discutat cu președintele partidului, cu președinta Organizației Municipale, ca să fie în lista de consilieri unul dintre colegii noștri care e vizat să preia, după acest mandat, al meu, Primăria, pe baza unei candidaturi la un mandat de primar. La nivelul oprganizației municipale și județene, s-a știut acest lucru, adică finalul meu de carieră politică, înainte de alegerile din 2016. Nu le-am făcut publice, pentru că, așa cum a anunțat Radu Moldovan, trebuiau făcute niște sondaje, trebuiau clarificate niște lucruri. Domnul Cristian Niculae s-a integrat în echipa din Primărie, a primit să gestioneze partea care îl leagă direct de toate problemele orașului. Spun că a preluat foarte bine ceea ce trebuie să preia și că este pregătit să câștige alegerile din 2020. Asta facem noi acum, clarificarea că acel candidat va fi Cristian Niculae. Dacă a existat până acum un semn de întrebare, era faptul dacă el va reuși să își câștige notorietatea, să câștige încrederea populației din municipiu, lucru care s-a întâmplat. Sigur, viața este imprevizibilă, se pot întâmpla lucruri neprevăzute, s-ar putea ca în 2020, PSD să trebuiască să caute alt candidat, dar cu certitudine nu va fi Ovidiu Crețu. În mod firesc, va fi Cristian Niculae”, a declarat primarul Ovidiu Crețu.

Ovidiu Crețu, care conduce Primăria Bistrița din 2008, spune că își va încheia cariera politică, nu va mai candida, pentru parlamentare sau nu va ocupa altă funcție de conducere importantă, singura variantă pe care o ia în calcul fiind cea de consilier municipal, dacă îi va cere partidul.

„Doresc să îi mulțumesc domnului primar Ovidiu Crețu pentru suport, pentru sprijin, pentru modul corect în care a tratat relația noastră de la început. Îmi doresc ca împreună cu domnul primar Ovidiu Crețu să finalizăm proiectele începute și aflate în derulare. În administrație, lucrurile nu se termină niciodată, dar eu sunt convins că proiectele de 100 de milioane de euro, pe care le vom implementa în perioada următoare vor  dezvolta și vor înfrumuseța Bistrița și le va face viața oamenilor mai bună. Acum, în mod oficial, în prezența dumneavoastră, vreau să-mi exprim clar intenția de a candida la funcția de primar al Municipiului Bistrița”, a spus Cristian Niculae.

„Am toată încrederea că viceprimarul nostru, Cristian Niculae, are capacitatea de a continua proiectele care sunt în derulare și, sper eu, în toamna acestui an, să vină în fața cetățenilor municipiului Bistrița, cu o nouă viziune de dezvoltare a municipiului Bistrița”, a spus președintele PSD Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, care a adăugat că este exclus ca el să candideze pentru Primăria Bistrița, după cum s-a speculat.

Liderii PSD spun că nu s-a făcut un sondaj în ceea ce-l privește pe Cristian Niculae pentru Primăria Bistrița. „Noi nu am făcut un sondaj în care să-l măsurăm pe Cristian Niculae pentru Primăria Bistrița, dar noi sondăm opinia publică de dimineața până seara, în fiecare zi”, a spus Radu Moldovan.

 

 

 

 

1 COMENTARIU

 1. Dupa 3 mandate de administratie, catastrofala a primarului Ovidiu Cretu, Bistrita are nevoie de o schimbare.
  Primarul Cretu a refuzat de fiecare dată să fie asfaltate străzile din bani de la buget. În tot acest timp, şi puţinele străzi asfaltate înainte să ajungă el la Primărie s-au stricat sau au fost sparte pentru lucrări de canalizare.
  In schimb a accesat un împrumut în valoare de aproximativ 10 MILIOANE de euro , din care o mare parte au fost îndreptate spre tampenia numita Wonderland pentru pârtia de schi de pe Dealul Cocoș, deși a promis că NU va îndatora bugetul public și că va accesa fonduri nerambursabile pentru pârtia de schi.
  La capitolul locurilor de muncă de la venirea Leoni, pe timpul fostului primar Vasile Moldovan, niciun investitor important nu a mai venit la Bistriţa. Primăria a creat un Parc Industrial (ideea , fiind preluata de la liberali), dar care din 2015 pana astazi nu a fost populat cu activitati industriale. In schimb, se sparg mii de euro lunar pentru cei angajaţi la acest parc, dar fară rezultate. Putem spune că s-au investit câteva milioane de euro pe nişte betoane, care stau nefolosite in loc sa asigure măcar câteva sute de locuri de muncă.
  Centura de Sud prin Padurea Codrisor de care s-a cramponat primarul Cretu este o altă gafă de proportii care a blocat proiecte importante de urbanism, dar a lasat orasul Bistrita si fara centura ocolitoare . Mai concret, aceasta aberatie nu s-a materializat, din cauza costurilor ridicate si a problemelor legate de alunecarile de teren dar a inflamat opinia publică, dat fiind faptul ca au blocate cele doua proiecte de amenajare a raului Bistrita si a dealului Codrisor pentru agrement.
  La capitolul Urbanism – s-a construit haotic și nu există specialiști cu viziune în arhitectura. Spațiile verzi, zona Industrială, malurile râurilor, cartierele Sărata, Slătinița, Sigmir, Ghinda, plus zonele rezidențiale sunt ignorate total și parcă n-ar face parte din „Bistrița Europeană”.
  Deşi se cheltuie anual un milion de euro, primăria Bistriţa nu a reuşit să facă evenimente importante în oraş, iar tinerii sunt total neglijaţi. Sub-Cultura și bâlciurile asociate cu lipsa de viziune in organizarea evenimentelor au dus la manifestari de tip Cântarea României. A eşuat lamentabil în încercarea de a organiza târguri ca în Viena iar Zilele Bistriţei, cel mai important eveniment pentru bistriţeni, au fost expediate in târgul de vite din Viisoara.
  Unul din marile proiecte cu care se laudă administrația Crețu este BRAND-ul de oraș. Primăria Bistrița a accesat fonduri europene în valoare de aproximativ 1.000.000 de lei, pentru a crea un concept de promovare turistică a orașului. Lipsa de viziune în realizarea unui BRAND – struții, ouăle și alte kitsch-uri urbane ne fac de râs și alungă turiștii rătăciți într-un oraș amorțit. Fântânile arteziene, parcurile, zonele de relaxare spun multe despre gusturile indoielnice ale primului gospodar al urbei. Deşi ar fi câteva locuri interesante de vizitat în Bistriţa, acestea nu au fost niciodată promovate cu adevărat şi nici puse în valoare. Practic, turismul în Bistriţa se rezumă doar la liftul de la Biserica Evanghelică.
  Prin urmare, Echipa PSD-ista din care a facut parte si viceprimarul Cristian Niculae si-a demonstrat limitele prin faptul ca a girat toate aceste ineptii ale primarului Cretu.

SPUNE-TI PAREREA