Alerta cod galben de inundații a fost prelungită în Bistrița-Năsăud până în dat de 16 mai, ora 03.00. 

Cota de inundații a fost depășită cu 60 cm în comuna Budacu de Jos, pe râul Budac. Populația din UAT-ul respectiv a fost avertizată prin RO-Alert de către ISU BN, a informat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița Năsăud (CJSU)

“Am activat CJSU și suntem cu toții în teren, monitorizăm activitatea și acționăm peste tot pe unde este nevoie! Colegii de la Instituția Prefectului, ISU Bistrița – Năsăud, IPJ BN, Jandarmeria Bistrita intervin deja și știu cât este de important să acționeze în cel mai scurt timp!

Vă rugăm să sunați la 112 în situații de urgență!

Spor la treabă, colegi! Urmează o noapte lungă.

Codul galben de inundații a fost prelungit până la ora 03:00, 16 mai!”, a transmis prefectul județului Bistrița-Năsăud, Ovidiu Victor Frenţ. 

“ Încă din jurul orei 18.00 ,au fost chemați din turele libere pompierii militari și încadrează echipaje cu motopompe și alte mijloace tehnice pentru a sprijini populația din municipiul Bistrița, orașul Nasaud și alte zone afectate. Din sutele de apeluri primite pe nr de urgență unic 112, prioritatea noastră sunt cazurile de evacuare a persoanelor care sunt in pericol, unde debitul apei a fost extrem de mare (Slatinita, Jelna, Dumitra, Monor). Toate solicitările sunt luate în evidență și în funcție de prioritizare (prioritate au misiunile în care oamenii sunt in pericol), vor fi remediate punctual, atât de către pompierii militari, cât și de către cei voluntari sau comitetele locale pentru situații de urgență”, a transmis ISU BN.

 

SPUNE-TI PAREREA