Sâmbătă, 11.05 a.c. la Baia Mare s-a desfășurat, sub egida FRKK, Campionatul Național de Karate Shinkyokushin pentru categoriile U16, U21 și Cupa Memorială ”Sensei Ioan Pop” pentru categoriile peste 35 de ani, kata și kumite. Această competiție a adunat peste 120 de sportivi din 19 cluburi. În componența clubului C.S. Karate Bistrița au fost 10 sportivi, 4 arbitri și 1 antrenor, astfel obținând 13 medalii dintre care 3 titluri de campion național, 3 locuri secunde și 7 locuri III.

Așadar în urma selecțiilor pentru lot, sportivii bistrițeni antrenați de Sensei Radu Sângeorzan au reușit să ocupe 8 poziții din cele valabile pentru deplasarile oficiale ale delegației române pentru anul 2019 la competiții europene.

Rezultatele obținute de karate-ka bistrițeni:

Categoria U 21

Chirlejan Cristiana – Locul I Kata, Locul III Kumite (selecționată în lotul național U 21 / Seniori)
Moldovan Luca – Locul III Kata (selecționat în lotul național)

Categoria U 16

Dolha Denisa – Locul I Kata, locul II Kumite (selecționată în lotul național)
Weber Clara – Locul III Kumite
Pop Claudiu – locul II Kumite (selecționat în lotul național)
Negrea Valentin – Locul III Kumite (selecționat în lotul național)
Brici Andrei – Locul II Kumite (selecționat în lotul național)
Horvath Liviu – Locul I Kumite (selecționat în lotul național)

Cupa Memorială ”Sensei Ioan Pop”

Rus Oana – locul III Kumite
Brici Adrian – Locul III Kumite, Locul III Kata

„A fost o compețitie foarte puternică din prisma faptului ca la unele categorii au fost 20 de participanți, iar proba de kumite s-a desfășurat în sistem turneu, sportivii având în medie 4 lupte pentru ocuparea unui loc pe podium. Avem 8 sportivi în lot, o performanță pentru care staff-ul clubului și sportivii muncesc de peste 9 luni doar pentru acest concurs. Urmează o perioadă mai grea, mai intensă, următorul obiectiv fiind Campionatul European de la Praga din 28.06 unde vom participa cu cei 8 sportivi calificați. Pe această cale dorim să felicităm sportivii pentru rezultate, părinții pentru susținerea necontenită a copiilor lor și nu în ultimul rând tuturor le spunem un mare OSU!”, a spus Radu Sângeorzan – antrenor emerit C.S. Karate Bistrița.

SPUNE-TI PAREREA