Un eveniment festiv a avut loc astăzi, în Piața Petru Rareș din Bistrița, la Monumentul Eroilor, cu ocazia zilei de 9 mai, cu triplă semnificație: Zila Independenţei (proclamată în 1877), Ziua Victoriei şi Ziua Europei.

Autoritățile au organizat un ceremonial militar-religios. Oficialitățile au ținut discursuri și cei prezenți au avut parte de o defilare a militarilor.

La eveniment au participat prefectul Ovidiu Frenț, președintele CJ – Emil Radu Moldovan, primarul Ovidiu Crețu, viceprimarul Cristian Niculae, deputatul PSD – Doina Pană.

“Faptul că astăzi serbăm Ziua Europei, din postura deținerii pentru o perioadă de 6 luni a Președinției Consiliului Uniunii Europene, trebuie să ne amintească de cel puțin alte două evenimente fără de care această performanță a României, ca țară și ca națiune, nu ar fi fost posibilă: Independența României și Încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial în Europa. Istoria este făcută de oameni. Așadar, fiecare dintre noi este important. Așa cum detaliile fac diferența și gesturile frumoase, acțiunile corecte, altruismul și înțelepciunea influențează parcursul unei țări, al comunității din care facem parte. Cred în România și în români, cred în Uniunea Europeană și în parteneriatul care a adus progresul în viața noastră a tuturor, fiind convinsă că destinul nostru ca națiune se contopește cu cel european”, a fost mesajul transmis de prefectul Ovidiu Frenț.

 

SPUNE-TI PAREREA