Fostul ministru al Apelor și Pădurilor, Doina Pană, a declarat că a fost otravită cu mercur. Doina Pană a spus că a depus plângere la Poliție.

„Problema este veche şi nu aş fi intervenit. Eu nu acuz. Nu aş fi intervenit dacă nu era traficul de presă care duce în derizoriu o situaţie extrem de gravă. Eram ministrul Apelor şi Pădurilor în Guvernul Tudose, în 2017. Spre sfârșitul lui noiembre, am început să mă simt foarte rău. Am mers la medic şi am aflat că aveam probleme foarte mari cu inima. Am urmat tratament şi cu toate astea mă simţeam tot mai rău. Pentru că epuizasem toate analizele specifice, am fost trimisă într-un final să fac şi o analiză toxicologică. Pe 15 ianuarie 2018, din acea analiză a reieşit intoxicaţie cu mercur cu o concentraţie mare.

Îmi depusesem demisia din Guvern, pentru că mă simţeam foarte rău, pe 3 ianuarie, şi nu am putut pleca până pe 29 ianuarie pentru că nu a semnat preşedintele Iohannis. Am depus plângerea la poliţie la începutul lui februarie 2018. Nu am făcut plângerea cât eram încă ministru pentru că în caz că se afla ar fi dăunat imaginii României. Vă daţi seama, un ministru din Guvernul României otrăvit. Mai mult nu vă pot spune. Este o anchetă în derulare şi sper să îi prindă. Nu pentru mine. Pe mine m-a salvat Dumnezeu pentru că am aflat cauză să mă pot trata, altfel muream de infarct şi toată lumea zicea că de stres. Vreau să îi prindă ca să se sperie, să nu mai încerce şi cu alţii”, a declarat Doina Pană.

Cât despre posibilitatea unui atac venit din zona mafiei lemnului, după măsurile luate în timpul mandatului său de ministru al Apelor şi Pădurilor, fostul ministru a declarat: „Nu pot să spun că sunt sigură pentru că încă nu am dovezile, dar evident că de acolo”, a spus Doina Pană, deputat PSD de Bistrița-Năsăud și candidat PSD la europarlamentare, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

SPUNE-TI PAREREA