Primarul comunei Lechința, Romeo Florian, a enumerat investițiile care se realizează în comuna Lechința, cu proiecte derulate prin Guvernul României.

“Azi, despre Lechința și despre ceea ce a făcut Guvernul României pentru comunitatea noastră:

1.ADI „Valea Dipșei”- 2000000€, asfaltare, proiect finanțat din fonduri europene pentru infrastructura rutieră locală în cele două comune, proiect prin care cetățenii din cele două comune vor beneficia de străzi astfaltate și de asemenea un imporntant drum, elementul de legătură care va facilita scurtarea traseului spre Bistrița a cetățenilor din zona de câmpie a județului spre Bistrița (aprx. 8km)
2. Infrastructura rutieră agricolă în comuna Lechința -1000000€, cele mai importante drumuri agricole din comuna Lechința sunt asfaltate (aproximativ 10km). Am obținut cel mai mare punctaj din România atunci când am depus proiectul și cererea de finanțare.
3. Construire Grădinița cu program normal în localitatea Vermeș și Gradiniță cu program normal în Sângeorzul Nou, valoare proiect -500.000€.
4. Construire „ Corp cu zece săli de clasă și atelier școlar” la Liceul Tehnologic Lechința, valoare -aproxivativ 1.500.000€.
5. Canalizare și stație de epurare în localitatea Sângeorzul Nou și în localitatea Lechința, valoare -1.500.000€.
6. Reabilitare și modernizare Cămin Cultural Lechința, valoare – aproximativ 500.000€
7. În parteneriat cu Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Primăria Comunei Lechința și Ministerul Afacerilor Interne vom construi, dota și finanța Sectia 3 poliție a judetului Bistrita-Nasaud, care va deservi toată comunitatea din sudul județului Bistrița-Năsăud.
8. Urmează, intr-un timp foarte scurt, multe alte investiții care sunt în diferite proceduri care au sursă de finanțare ( de exemplu: modernizarea infrastructurii locale în Comuna Lechința , satele Lechința, Strada Gării -de la sediul Primăriei până la S.C.Inssieme.SRL, în Sângeorzul Nou, Strada Avram Iancu, Strada Școlii, Strada Londei continuare DC Sângeorzul Nou, Bungard și în Țigău Strada Turumaș, legătura între drumul agricol și DC 16A Chiraleș, Țigau, Sâneacob. Și în satul Vermeș, Strada După Gară, Strada Cherpeniș și Strada Valea Viilor.
9. Modernizare și reabilitare, iluminat public stradal în toată Comuna Lechința . În procedură de achiziție.
10. Cadastru general al Comunei Lechința -proiect pilot, finanțat de Guvernul României, un proiect de suflet al meu, pe care îl consider foarte, foarte important”, a scris Romeo Florian pe Facebook.

“Mai sunt multe investiții și lucruri pe care eu le consider benefice pentru comunitatea noastră din Lechința. Cred cu tărie că am argumentele suficiente pentru a-i îndemna pe oameni să fie alături de mine și de candidata noastră Doina Pană la alegerile europarlamentare și totodată alături de Partidul Social Democrat”, a fost mesajul primarului comunei Lechința.

SPUNE-TI PAREREA