Spitalul Județean Bistrița a cumpărat halate distincte pentru personalul medical. Medicii, asistentele medicale, dar și personalul medical auxiliar au primit uniforme de diferite culori, după cum a anunțat directorul Gabriel Lazany la începutul acestui an.

Până în prezent, fost distribuite 2040 uniforme destinate personalului medical și auxiliar, din care: 342 uniforme pentru medici, 971 uniforme pentru asistentele medicale, 30 uniforme pentru asistenții medicali, 242 uniforme pentru personalul UPU-SMURD, 455 uniforme pentru personalul sanitar auxiliar (infirmiere, îngrijitoare de curățenie și brancardieri).

Reprezentanții Spitalului Județean Bistrița spun că au fost achiziționate uniforme pentru toate secțiile și că distribuirea lor va continua în perioada următoare. Majoritatea angajaților și-au primit deja uniformele.

„Uniformele au fost achiziționate din surse proprii, în valoare de 160.658,76 lei, și dintr-o sponsorizare a Sindicatului „Sanitas” Bistrița-Năsăud, în valoare de 28.291 lei. Uniformele medicale au fost achiziționate pentru toate secțiile, compartimentele și laboratoarele spitalului. Distribuirea acestora a început la data de 19.04.2019 și va continua până la distribuirea completă”, spune Camelia Strungari, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Bistrița, în urma unei solicitări ObservatorBN.

 

SPUNE-TI PAREREA