Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a declarat într-o conferință de presă că este nevoie de descentralizare pentru a funcționa lucrurile mai bine în administrație.

“Noi, de la PSD, vorbim, din 2012,d e descentralizare, regionalizare. Știm că proiectul de regionalizare a fost blocat de Curtea Constituțională. Nu ai ce să faci pe subiectul respectiv, până nu se va crea o majoritate politică care va vrea să pună România într-o zonă a normalității, pentru că pierdem foarte mult că nu avem regiuni, că nu avem relații directe cu Bruxelles-ul. Dar măcar ceea ce se poate face, să se facă… descentralizarea.

Din păcate, sunt destul de mulți miniștri care nu sunt în stare să conducă ministerele și îi conduc ministerele pe ei. V-am mai spus o dată că decizia și termenul pe care președintele PSD și Comitetul Executiv l-au dat colegilor din Guvern este de 45 de zile, de prezentare a fiecărui ministru, și văd că domnul Ioan Deneș și-a luat rolul în serios, de a reorganiza și a descentraliza ministerele. Mi se pare aberant ca unul din Șanț, care are o treabă cu Garda Forestieră să nu poată să vină la Bistrița și să fie nevoit să meargă la Cluj, unde sunt 80 de angajați. Până nu va înțelege oricare coaliție politică că există o singură soluție de continuare a dezvoltării României, ca decizia să fie adusă la cetățean, la omul de afaceri, să-și rezolve problema la Direcția de Finanțe Bistrița, Năsăud sau Beclean și nu să meargă în Cluj sau în București, lucrurile nu vor avea cum să funcționeze. Este un termen limită și nu cred că le va fi bine după aceea domnilor miniștri care vor fi în continuare conduși de directorul general de la nu știu care direcție, care tot le explică că nu se poate”, a declarat Radu Moldovan.

 

 

 

 

SPUNE-TI PAREREA