Trecerile de cale ferată semnalizate cu STOP sunt o problemă atât în ceea ce privește vizibilitatea, dar și îngreunarea traficului rutier. Despre această problemă au discutat deputatul PMP Ionuț Simionca și primarul comunei Livezile, convenind să înceapă demersurile necesare pentru a instala bariere și semafoare.

„Primii pași pentru instalarea de bariere la trecerile la nivel cu calea ferata în Livezile!

M-am întâlnit astăzi cu Primarul Comunei Livezile, jud. Bistrița-Năsăud, și am discutat despre instalarea de bariere și semafoare la trecerile la nivel cu calea ferata din comună, în baza Legii nr. 154 din 26 iunie 2018, lege pe care am inițiat-o în acest sens.
Primarul s-a dovedit interesat de subiect și am convenit că săptămâna viitoare acesta va începe demersurile pentru rezolvarea problemei, cu atât mai mult cu cât, din cauza lipsei barierelor în comună, de Paște s-au format cozi de mașini de 6 km.
Practic, traficul pe drumul european E58 a fost paralizat din cauza trecerilor la nivel cu calea ferată din Livezile, iar cozile de mașini au ajuns să blocheze intrarea și ieșirea din Municipiul Bistrița. Este de așteptat ca aglomerația pe ruta Bistrița-Livezile să crească și mai mult pe perioada de vară.
În același timp, cer Ministerului Transporturilor să grăbească instalarea barierelor la nivel cu calea ferată din Bistrița, de pe strada Lucian Blaga și din cartierul Viișoara, având în vedere faptul că licitațiile pentru aceste obiective au fost finalizate, iar lucrările au început deja.
Atunci când vine vorba de punerea în practică a legii inițiate de mine, a Legii nr. 154 din 26 iunie 2018, fiecare secundă contează!
Dincolo de descongestionarea traficului, această lege poate salva vieți omenești!“, a transmis Ionuț Simionca.

SPUNE-TI PAREREA