Sâmbătă, 4 mai, de la ora 18.00, va avea loc la Bistrița, la terasa BRIKADA, un nou eveniment sub egida WTF – Way Too Far Rock Festival. Este vorba de un concert rock susținut de Times of Need, Masterpiece (tribut Metallica), Frații Jdieri și Punkarta. 

Concertul reunește trupe care abordează diverse genuri ale muzicii rock și se va termina cu un drum battle spectaculos, susținut de Mihail Petruț, Alex Tarocco și Gabi Petrean. Evenimentul este susținut de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud. INTRAREA LIBERĂ.

TIMES OF NEED este o trupă de Southern/Groove Metal din Cluj-Napoca (România) formată din Mr. Propper (ex. Truda), Răzvan Usineviciu, Adrian Turcu (ex. Betrayer) și Alex Tarocco (Krepuskul). Muzica este extrem de energică și „in your face“, dar în același timp matură, menținând un vibe pozitiv, influențele fiind în mare parte de peste ocean.
„Backbone”, primul single Times of Need a apărut pe 26 august 2013, scoțând în evidență partea neconstructivă a concurenței dintre trupele românești urmat de single-ul “Liar”, în toamna aceluiași an. Pe parcursul anului 2014, Times of Need aveau la activ peste 100 aparitii live în cadrul unor evenimente importante cum ar fi ”We are Rocking The City 2014 Cluj-Napoca” sau în cadrul festivalurilor moto din România. În Aprilie 2014, trupa câștigă Marele Premiu în cadrul concursului ”Jaxx Rock Battle – Acoustic Edition”.

În toamna anului 2014 TON lansează primul EP intitulat “The Road to Nowhere” care conține trei piese” Breakdown, Believe și Cycle of Life, EP care se bucura de success pe scena rock românească.
În același an, Times of Need a împărțit scena cu Trooper, Kempes, Implant pentru Refuz, Altar și multi alții, având și o participare memorabilă în cadrul Untold Festival. La începutul anului 2016, băieții lansează primul videoclip oficial la piesa „Cycle of Life”.
Cu un playlist pe măsură, Times of Need este o trupă care, momentan, are o experiență de peste 150 de concerte și care, cu ajutorul soundului inedit și a prestatiei live explozive, a reușit să zguduie scenele multor festivaluri și cluburi din țară.

 

Trupa MASTERPIECE este prima formație tribut METALLICA din România. Trupa este alcatuită din membri cu o vastă experiență muzicală, fiecare activând în diferite trupe consacrate din țară. Încă de la început, trupa s-a bucurat de succes în concerte și festivaluri, atât în România cât și în Ungaria unde, în 2009, a susținut un turneu în colaborare cu trupa maghiară Nimfonia (tribut Nirvana). Azi MASTERPIECE este în continua urcare și promite fanilor trupei Metallica și nu numai, show-uri de înalt nivel profesional.

FRAȚII JDIERI. Ceea ce a început, cândva, în 2014, ca o distracție între câțiva oameni pasionați de muzică și chitară, într-un local mic, într-un orășel și mai mic, s-a conturat și transformat în timp, odată cu alăturarea altor doi membri, într-un rock band energic și ritmat, care păstrează idealurile și scopurile muzicii: distracție, exprimare. BERE RECE.

Câteva luni mai târziu de la înființare, după diverse evenimente restrânse, Frații JDiERI (nu are legătură cu romanul lui M.Sadoveanu) au asaltat atât scenele locale din vestul țării, susținând concerte în Oradea, Arad, cât și podiumurile festivalurilor din zonă (Toamna Orădeană 2017, Cugir Moto Rock Fest 2016, Chariots of Fire 2016, Padiș Fest 2015).

Cu membri ce se inspiră din stiluri muzicale diferite (Grunge, Hard Rock, Pop Rock, Garage Punk, Blues, chiar și muzică populară și lăutărească) fiind influențați de trupe ca Pearl Jam, QOTSA, Kings of Leon, Nirvana, Extremoduro, Heroes del Silencio, Maria Tănase și adoptând motto-ul “Decît să cânt, mai bine JDiER!”, Frații JDiERI promovează naturalețea, simplitatea și răzvrătirea muzicii rock, fără a confirma apartenența la diverse genuri și sub-genuri muzicale.

Trupa bistrițeană PUNKARTA a împlinit luna aceasta un an de la înființare și, după experimentarea mai multor formule în ceea ce privește componența, și-a sedimentat nucleul greu muzical cu Mihail Petruț la tobe, Emanuel Pușcar la chitară, Viviana Popa la chitară bass și Kalcedonik la voce. Formația are o energie aparte și vine cu o mixtură rock/rap și influențe progressive funk, dar, mai ales, cu mesaje grele, inteligente, necenzurate, antisistem. Trupa a avut mai multe concerte în Bistrița, dar și în Oradea, Zalău, Baia Mare, Satu Mare, Vatra Dornei etc.

 

 

SPUNE-TI PAREREA