Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială a găzduit miercuri ședința lunară a Colegiului prefectural.

În cadrul ședinței, la care au participat prefectul Ovidiu Frenț și directori de instituții, au fost prezentate:

• Raportul de activitate pe 2018 al AJPIS și
• Planul de acțiuni aferent anului 2019 pentru punerea în aplicare a Programului de Guvernare 2017-2020.

Astfel, Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială a făcut cunoscute obiectivele stabilite pentru anul trecut și beneficiile sociale – tipurile de plăți.

Directorul executiv al AJPIS, Ani Bob a prezentat valoarea plăților efectuate, evoluția cuantumului și plăților ASC, valoarea plăților prestațiilor sociale pentru persoanele cu handicap (începând cu 1 ianuarie 2019, plata prestațiilor sociale care se asigură din oficiu, de către agențiile pentru plăți și inspecție socială județene) și alte informații care reliefează implicarea și activitatea Agenției.

❗La capitolul controale, AJPIS a derulat controale la DGASPC, servicii publice de asistență socială, unități administrativ teritoriale, furnizori de servicii publici și privați, unități hoteliere.

Totalul plăților gestionate și efectuate în anul 2018 pentru plata beneficiilor de asistență socială, atât prin plată directă cât și prin transferuri către alte instituții, a fost de 251.611.182 lei.

Totalul plăților efectuate în vederea funcționării AJPIS Bistrița-Năsăud în anul 2018 (cheltuieli de personal, bunuri și servicii, finanțări) a fost în valoare de 2.207.319 lei, ceea ce reprezintă 0,87% din totalul sumelor gestionate de către instituție.

SPUNE-TI PAREREA