Tur de forță în prevenirea criminalității, cu ocazia săptămânii ,,Școala altfel”. Polițiștii au fost prezenți în majoritatea școlilor din județ cu lecții preventive. La discuțiile despre bullying a participat și Tibi Ușeriu

În săptămâna 15-19 aprilie a.c., un număr mare de școli din județul nostru au avut o săptămână atipică: școala altfel.  Polițiștii au fost invitați de către cadrele didactice să discute cu elevii despre siguranța lor la școală, acasă, pe stradă, la joacă sau în mediul online.

Prevenirea violenței psihologice (bullying) a fost unul dintre subiectele dezbătute de polițiști cu elevii de gimnaziu și liceu. Subiectul face parte dintr-un proiect  județean în care ambasador de imagine și ,,carte vie” este ultramaratonistul Tibi Ușeriu. Atletul a participat și el la ore, alături de polițiști, în școlile din Prundu Bârgăului și în Lechința. El i-a încurajat pe copii să se exprime prin sport și să nu aleagă violența sub nicio formă și la nicio vârstă. De asemenea, a vorbit despre voluntariat, despre implicare socială și civică, valori cultivate de organizația din care Tibi face parte, Tășuleasa Social.

La liceul ,,Radu Petrescu” elevii au organizat și un atelier unde au pictat și desenat pe tricouri teme și sloganuri anti-bullying.

Proiectul continuă până la sfârșitul anului școlar, polițiștii pregătind în luna iunie un cross anti-bullying, un simpozion  și un spectacol cu aceeași temă.

 

 

SPUNE-TI PAREREA