Deputatul USR Cristina Iurisniti este revoltată de una dintre concluziile comisiei interne a școlii care a anchetat cazul profesoarei înjunghiate de un fost fost elev : “Victima se face răspunzătoare în sensul în care nu a respectat prevederile articolului 50 din Regulamentul de Organizare și Funcționare al colegiului”. 

Conform articolului invocat, profesorul de serviciu „supraveghează intrarea elevilor în școală, împreună cu portarul”.

De ce considerăm că e anormal ca profesorii să fie (și) gardieni?

1. Calificarea profesorilor este să predea o materie de învățământ, nu să fie personal de protecție;

2. Această metodă de pază nu poate să ofere siguranță reală nici personalului școlar, nici elevilor;

3. Profesorii care supraveghează intrarea elevilor, își irosesc timpul pe care l-ar fi putut aloca pentru o mai bună pregătire profesională.

Profesorii trebuie să educe și să creeze premisele pentru viitorul copiilor noștri. De anchete și de protecția atât a profesorilor, cât și a elevilor trebuie să se ocupe organele de specialitate. 

Cerem cu fermitate ca ancheta penală să fie soluționată cât mai rapid de instituțiile responsabile!

USR B-N susține scrisoarea deschisa adresata ministrului Andronescu cât și propunerea deputatului Cristina Iurișniți de modificare legislativă care să reglementeze asupra activității profesorilor care ar trebui să se ocupe exclusiv de activitățile didactice de predare, învățare și evaluare nu de siguranța din școli care ar trebui asigurată de firme specializate de pază si protecție.

SPUNE-TI PAREREA