Transilvania Business Club, Asociația Regio Trust Education și Bistrița Business Academy (BBA) au organizat miercuri seara, alături de tinerii antreprenori din Bistrița un eveniment de socializare și networking.

La evenimentul inițiat de Adrian Solcan, Florin Mărginean – președinte BBA și Augustin Danci – jurnalist ObservatorBN au participat 25 de antreprenori din municipiul Bistrița, din Beclean și din Năsăud, majoritatea cu vârste sub 35 de ani, din diferite domenii, de la proprietare de afaceri online sau de magazine, până la specialiști în IT, social-media sau firme de distribuție de materiale de construcție. Nu au lipsit micii întreprinzători care dezvoltă afaceri de produse hand-made.

Discuțiile au durat aproximativ 4 ore, timp în care fiecare și-a prezentat afacerea, respectiv ONG-ul, dar și planurile de viitor, în perspectiva unor colaborări între participanții la eveniment. De asemenea, a fost prezentată activitatea Asociației Bistrița Business Academy, înființată în anul 2017, care a derulat și derulează în continuare o serie de proiecte pentru tineri, atât la nivel local, cât și la nivel internațional, prin proiecte Erasmus +.

La dezbatere a luat parte și viceprimarul Bistriței, Cristian Niculae, care a răspuns invitației făcute publice pe Facebook, evenimentul fiind deschis tuturor doritorilor să se implice în promovarea aspectelor de business din oraș. Cristian Niculae a primit și o propunere din partea celor prezenți, aceea de a se găsi o soluție, pentru realizarea unui hub de afaceri pentru tinerii antreprenori din Bistrița. O idee pentru realizarea acestui hub, propusă și de viceprimarul Bsitriței, a fost prin asocierea mai multor tineri antreprenori, în parteneriat cu Primăria Bistrița.

“Sunt alături de ei și pot să le împărtășesc experiența mea, atât cu reușite dar și cu bătălii pierdute, care uneori se transformă în noi rampe de lansare. Clasa de mijloc, întreprinzătorii privați, sunt motorul unei societăți sănătoase. S-au abordat teme foarte variate începând de la viziunea in afaceri, digitalizarea administrației publice, sistemul de educație, necesitatea unor extensii universitare noi in oraș și rolul managerului intr-o firmă”, a spus Cristian Niculae după eveniment.

Astfel de evenimente vor mai avea loc în perioada următoare, organizatorii intenționând să coopteze cât mai mulți tineri antreprenori din municipiul Bistrița.

SPUNE-TI PAREREA