Foto: Mihaela Hiticaș/ Știri din Beclean

Un accident a avut loc la trecerea de cale ferată din Beclean, spre Nușeni. Un TIR care transporta material lemnos a fost lovit de un tren de pasageri. În tren se află în jur de 70 de persoane, dintre care 17 copii dintr-un grup organizat. Persoanele din tren sunt evaluate din punct de vedere medical pentru a se stabili dacă au suferit leziuni. Două victime din tren prezintă leziuni la nivelul membrelor.

UPDATE: Trei adulți și doi copii au nevoie de îngrijiri medicale. Rănile nu le pun viața în pericol. Șoferul tirului a scăpat nevătămat din accident, conform evaluării preliminare a echipajului medical.
Pentru intervenție s-au deplasat la fața locului un echipaj de descarcerarea grea, un echipaj de prim ajutor și unul de terapie intensivă mobilă.

În acest moment, circulația este blocată, atat pe calea ferată, cât și cea rutieră. Drumul județean 172 A, care merge spre Nuseni este blocat și la fața locului polițiștii dirijează circulația și informează asupra variantei ocolitoare, respectiv strada Codrului.

De asemenea, polițiștii de la Rutieră și cei de la Transporturi Feroviare din BECLEAN actioneaza pentru acordarea de sprijin victimelor. Vor fi efectuate cercetari care vor stabili cauza și împrejurările în care a avut loc evenimentul.

UPDATE ISU BN: Cele cinci persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale au fost transportate la spital, trei dintre ele la CPU Beclean și celelalte două la UPU SMURD Bistrița.
Alte două persoane au primit îngrijiri medicale, dar au refuzat transportul la spital. O altă persoană a fost transportată la spital cu alte mijloace decât resursele medicale alocate.

UPDATE IPJ BN: Din primele cercetări efectuate de polițiștii de la rutieră și transporturi feroviare la fata locului, a rezultat faptul că, în orașul Beclean, un bărbat de 35 de ani din Tîrlișua care conducea un autotren, nu ar fi oprit la trecerea la nivel cu calea ferată când semnalele cu lumini roșii și sonore erau in funcțiune, moment in care a fost accidentat de trenul regio 15.830 care circula pe relația Cluj Napoca-Bistrița;
In urma accidentului cinci persoane care se aflau in tren au fost rănite. Atât conducătorul auto cat și conductorul trenului au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.
În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc accidentul.

SPUNE-TI PAREREA