Echipa „Reporter de liceu“ de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu“ din Bistrița și-a văzut visul împlinit, ieri, odată cu lansarea albumului „Bistrița- Zece clădiri emblematice în 100 de articole pentru 100 de ani“.
Cei 12 liceeni care au muncit la materialele de documentare, grafică și tehnoredactare, și-au văzut munca valorificată sub forma unui album care a fost lansat și prezentat la Biblioteca Județeană „George Coșbuc“.
Albumul are în jur de 120 de pagini și cuprinde materiale informative, interviuri, reportaje și fotografii.
Clădirile incluse în album sunt Biblioteca Județeană „George Coșbuc“, Biserica Evanghelică, Palatul Culturii, Colegiul Național „Andrei Mureșanu“, Colegiul Național „Liviu Rebreanu“, Liceul de Arte „Corneliu Baba“, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, Primăria Municipiului Bistrița, Sinagoga și Centrul Comunitar pentru Tineret.

Elevii au fost coordonați de profesorul Aurelia Hîruță, cea care a înființat, acum nouă ani, această echipă de reporteri care învață, încă din liceu, să se implice în comunitate, să se informeze, să fie la curent cu noutățile și să se conecteze la pulsul orașului.

„Cea mai importantă poveste este cea care nu se spune. Dar eu am încercat să spun povstea pe care mi-aș dori să o cunoașteți cu toții. Pe elevii aceștia îi îndrum și îi iubesc. Ei sunt singurii dintre noi care învață mersul pe valuri în picioare, parafrazându-l pe Nichita Stănescu. Dovadă stau performanțele pe care le au.Povestea acestei echipe a început în urmă cu nouă ani, în aprilie 2010, și a ajuns până astăzi. Tot ceea ce cunoaștem trebuie să dăm mai departe.Numai astfel ne păstrăm și ne consolidăm identitatea.
Echipa Reporter de liceu a reușit să dea mai departe înțelesul ideii de promovare a valorilor naționale prin implicarea în acest proiect de țară“, a spus Aurelia Hîruță.

Directorul Bibliotecii Județene, Ioan Pintea, a recomandat albumul publicat de elevii de la CNAM ca fiind o publicație demnă de consultat atunci când cineva vizitează sau se documentează despre Bistrița și le-a dăruit elevilor cărți și revista bibliotecii. De asemenea, le-a lansat noi provocări, îndemnându-i să documenteze alte aspecte despre Bistrița, cum ar fi relația dintre Bistrița și scriitori cunoscuți ale căror nume sunt purtate de străzile orașului.

SPUNE-TI PAREREA