„Una dintre marile și multele minciuni propagate de opoziție se referă la faptul că guvernul PSD a crescut nivelul de trai al românilor crescând datoria externă a României. Că este o mare minciună n-o spun doar eu, o spune EUROSTAT și o spune și Banca Centrală Europeană, prin datele oficiale prezentate”, a scris deputatul PSD de Bistrița-Năsăud, Doina Pană.

„Adevărul este exact invers: Datoria externă a României a scăzut! Vă invit să vă convingeți, citind materialul de mai jos:

Guvernarea PSD a adus cea mai mare crestere economica din ultimii ani + 7% in 2017 si plus 4,1% în 2018

In acest timp ponderea datoriei agregate in PIB si a datoriei guvernamentale in PIB au scazut.

Conform Băncii Centrale Europene România are cea mai mică datorie agregată (publică și privată – gospodării și companii nefinanciare) din UE (Raportul din martie al Comitetului European pentru Risc Sistemic disponibil aici https://www.esrb.europa.eu/…/esrb.risk_dashboard190328_27~3….

Conform Eurostat / Comisiei Europene România are a cincea cea mai mică pondere a datoriei guvernamentale in PIB si in scadere(detalii aici https://ec.europa.eu/…/2-21012019-AP-EN.pdf/97de2ad5-5b7e-4…)

Am crescut economia scazând datoria.
• România a înregistrat în ultimii 2 ani cea mai mare creștere economică din UE, în contextul în care ponderea datoriei agregate s-a redus cu 10 puncte procentuale din PIB în trimestrul 3 2018 relativ la trimestrul 4 2016, ca urmare a reducerii:
– cu 3,2 pp a ponderii datoriei publice în PIB
– cu 6,2 pp a ponderii datoriei companiilor nefinanciare în PIB
– cu 0,5 pp a ponderii datoriei gospodăriilor în PIB

România are al 7 lea cel mai mic serviciu al datoriei din UE”, a fost mesajul postat de Partidul Social Democrat.

SPUNE-TI PAREREA