Două echipaje de pompieri au intervenit la un incendiu de proporții în localitatea Bistrița Bârgăului. Echipajele de pompieri au găsit un incendiu care se manifesta generalizat la grajd, anexă și jumătate casa de locuit. 

Au fost suplimentate efectivele cu încă un echipaj de pompieri militari cu autospecială de stingere. SVSU Bistrița Bârgăului a fost direcționat la locul indicat din momentul apelului la 112.

Accesul autospecialelor la locul evenimentului a fost greu, pe un drum îngust și accidentat. După ce s-au asigurat că nu sunt victime, pompierii au acționat pentru protejarea casei de locuit care se afla la mica distanță față de focarele incendiului, concomitent cu localizarea și lichidarea acestora. Suprafața totală afectată de incendiu este de cca 150 mp ( 2 grajduri, o șură – arse aproape în totalitate, o anexă gospodăresca (locuibila) în proporție de 50 %). Cealaltă jumătate a anexei și casa de locuit au fost salvate. Din păcate, în grajd, pompierii au găsit un cal carbonizat, restul animalelor fiind scoase de proprietari în timp util. Cauza probabilă a incendiului este în curs de stabilire.

SPUNE-TI PAREREA