Viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae, a venit cu o propunere pentru reabilitarea Centrului Istoric. Niculae a cerut părerea cetățenilor pe pagina sa de socializare cu privire la o propunere pe termen lung: scutirea de impozit timp de 10 ani pentru cei care își renovează fațadele clădirilor.

„Centrul vechi al Bistriței merită să-și recapete strălucirea!

Așadar, credeți că ar fi benefic ca toți proprietarii clădirilor din centrul vechi care-și renovează fațadele locuințelor să fie scutiți de impozit pe clădiri timp de 10 ani?
Mai mult, Primăria să îi susțină cu elaborarea proiectelor tehnice și a documentațiilor în vederea obținerii autorizației de construcție pentru renovarea clădirilor.

O asemenea lucrare de renovare a fațadei este costisitoare și complicată, deoarece sunt necesare o serie de autorizări, acte și aprobări de la Comisia Monumentelor Istorice.

Astfel, Primăria Bistrița, asemenea altor Primării din Transilvania, ar sprijini în mod concret renovarea, înfrumusețarea și punerea-n valoare a patrimoniului arhitectural din Centrul istoric al orașului nostru.

Aștept părerile dumneavoastră, în comentarii“, a scris Cristian Niculae.

 

1 COMENTARIU

  1. Vise aiurea stimate domn. Acesti oameni care locuiesc in Centrul vechi … toti ( cam 80% … ca sa nu exagerez… ca sunt si „smardoi ” printre ei… ) sut din categoria celor mai saraci din Bistrita … si abia au bani sa poata sa-si cumpere mancare … Stimate „domn” … ori gasiti bani sa le ” remediati ” Dvs Primaria ( din banii publici ai fraierilor … ) ori demolati-le … si reconstruiti acolo un oras ” nou ” … ca este o zona rau ” infectata” … unde canalele si instalatiile sanitare sunt putrede si totul ” pute ” acolo … iremediabil ! Este ” Ghetoul din Bistrita ” … daca vreti …

SPUNE-TI PAREREA