Cătălin Manea, președintele executiv al Partidei Romilor Pro Europa, a fost prezent la Bistrița, cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor. Acesta a susținut o conferință de presă, la care a participat și președintele organizației județene, Emil Neia Lăcătuș.

“Noi nu avem un candidat la europarlamentare. Este clar că obiectivul nostru e să fim în Consiliile Județene și Locale, să fim în administrație. Legat de alegerile europarlamentare și prezidențiale, noi vom susține acel partid care va susține obiectivele pe care noi le propunem. Avem trei obiective majore: educație, sănătate și educație comunitară. Formațiunea politică care se va angaja în mod ferm să preia pe agendă aceste probleme, aceste obiective și să le implementeze, pentru a rezolva din problemele destul de amplificate ale comunității romilor av fi formațiunea politică susținută de organizația noastră”, a declarat Cătălin Manea.

“Nu vom susține niciun demagog, niciun politician apărut peste noapte și nu vom permite ca comunitățile de romi să fie hăcuite și fiecare partid să-și ia partea lui și să-i manipuleze pe romi. Eu cred că comunitățile de romi au ajuns la altă maturitate. Dacă în urmă cu 15 ani vorbeam de venitul minim garantat, de o sărăcie lucie, astăzi vorbim de o populație de etnie romă care a mai fost prin Europa, la muncă, ca toți românii, de altfel, cu resursele financiare pe care le-au dobândit acolo și-au construit case, gospodării frumoase. Iată că minoritatea romă a evoluat și solicită infrastructură. Dacă un partid politic își va asuma aceste obiective, pe care le cerem noi, vom da verde ca la nivelul fiecărei organizații județene să se încheie un protocol de colaborare cu partidul respectiv”, a declarat liderul romilor.

 

SPUNE-TI PAREREA