sdr

Vasile Bar, președintele Camerei de Comerț, o organizație care a contribuit la prosperitatea mediului de afaceri cu echivalentul unei cepe degerate, dar care încă umflă cotizații de la multe firme, se plânge că are dificultăți în a organiza târgurile de chiloți și șosete de pe pietonalul din Bistrița.

Avem mari dificultăţi în organizarea unor manifestări de genul acesta”, a declarat Vasile Bar, motivând că nu a mai putut monta cortul în care s-au organizat târgurile până acum.

În realitate, supărarea lui Vasile Bar provine de la faptul că, neavând cort, n-au mai putut veni încă vreo 10 comercianți de bazar, care să-i plătească chiria pentru spațiu. Beneficiul pe care l-au adus aceștia comunității, de-a lungul anilor, a fost zero barat. Ciorapi, chiloți, costume turcești, blănuri și alte produse ieftine și de proastă calitate se găsesc în diferite locuri din oraș, nefiind nevoie să se organizeze o expoziție în acest sens.

Sunt mulți care ar putea să se plângă că nu-i ajută statul, de la agenții comerciali care plătesc impozite și nu le oferă Primăria Bistrița și Poliția Locală o minimă protecție față de cerșetorii care le alungă clienții pe pietonal, până la firmele care se lovesc de birocrația excesivă când deschid un sediu sau vor să-și amplaseze o reclamă pe geam. Nu e cazul lui Vasile Bar, numai pentru simplu fapt că, în timp ce unii s-au chinuit să supraviețuiască sau să dezvolte o afacere, el a huzurit la șefia unei “asociații” căreia i s-a deschis orice ușă în administrația locală și i s-a rezolvat orice problemă, din oficiu, sfidându-i pe cei care chiar au vrut să organizeze ceva de calitate în oraș.

Acum, când lucrurile încep să intre în normalitate, când nu se mai ridică cortul acela hidos la ordinul lui Vasile Bar, marele șef de la Camera de Comerț cu Amănuntul se supără și bagă fitile cu statul și oamenii de afaceri.

1 COMENTARIU

SPUNE-TI PAREREA