Organizația municipală PNL Bistrița a organizat astăzi o conferință de presă în cadrul căreia liberalii de la municipiu au vorbit despre temele de actualitate ale adminstrației, printre care și planurile de demolare a stadionului „Jean Pădureanu“ și de construire a altei baze sportive în Wonderland.

Președintele organizației municipale, Sorin Hangan, este de părere că subiectul stadionului este o temă de dezbatere inutilă, baza sportivă fiind, deocamdată, o proprietate privată. De asemenea, a subliniat că legea sporturilor nu permite desființarea unei baze sportive până la construcția uneia noi.

„Știu că voi surprinde pe mulți cu ceea ce declar acum, însă, după părerea mea, stadionul jean Pădureanu nu este, deocamdată, un subiect. Stadionul este o proprietate privată. Proprietatea este garantată de constituție. Doctrina liberală apără proprietatea. Poate la PSD o fi altfel, din moment ce ni se oferă scenarii despre cum o să arate acel teren unde se află stadionul. Ba se extinde parcul, ba se face o bază sportivă, sportul pentru toți, toate acestea ducându-mă la concluzia că reprezentanții PSD de la municipiu și județ visează mult. O fi o patimă social-democrată ce se transmite de la domnii Dragnea și Vâlcov, deoarece și dânșii și-au imaginat autostrăzi, spitale regionale și câte și mai câte. Desigur, eu, personal, îmi doresc mult ca stadionul să redevină proprietate publică a municipiului. Dar, întotdeauna când administrația PSD-ALDE nu a vrut să facă ceva, a înființat o comisie. Am avut o comisie pentru stadion care timp de aproape trei ani nu a oferit niciun rezultat, nicio concluzie, nimic, zero, neant. A fost un fel de cooperativă «munca în zadar».
Din punctul meu de vedere este cât se poate de evident că, în mandatul actualului primar, nu se va întâmpla nimic. Dânsul nu dorește acest lucru. A vorbi cineva despre demolare în contextul în care, deocamdată, este proprietate privată, este pueril. De asemenea, cetățenii trebuie informați clar că demolarea, în cazul în care stadionul redevine proprietate publică, este interzisă prin lege până la construcția altuia nou. Deocamdată nu am văzut nici măcar un început. M-au întrebat oamenii pe stradă și le-am explicat că este o temă falsă, din dorința de a atrage capital politic și electoral“, a spus Sorin Hangan.

Diana Morar care este și avocat a explicat considerentele legale din care nu se poate vorbi încă despre demolarea stadionului și construcția altor obiective în zonă.

De asemenea, Ioan Peteleu a adus în discuție perspectiva de construi parcuri și în alte zone ale orașului, cum ar fi zona Subcetate. În schimbul extinderii parcului prin demolarea stadionului, liberalii au sugerat amenajarea malurilor râului Bistrița și a Pădurii Codrișor.

SPUNE-TI PAREREA