Sâmbătă, 6 aprilie 2019,  Asociația OM în colaborare cu Școala Generală Nușeni, vă propune o zi dinamică de implicare civică în comunitate, prin proiectul “Două roți. Vrednic de comunitatea mea”, ediția a 3 -a. 

21 de copii vor primi din partea Asociației OM (Orașul Mariei) biciclete noi, beneficiarii fiind identificați în funcție de patru criterii: utilitatea bicicletei, rezultatele la învățătură, bunul simț față de oameni și natură și situația materială precară.

În schimbul bicicletelor, beneficiarii împreună cu familiile lor și cu voluntarii OM vor planta 200 de puieți de salcâm reușind astfel ascuțirea simțului civic în comunitățile rurale.

Un echipaj de la poliția rutieră va fi prezent la eveniment și va prezenta copiilor regulile rutiere pe care trebuie să le respecte pentru a folosi bicicletele în maximă siguranță.

Programele pe care le propunem au în vedere ca fiecare din cei implicați să facă un gest prin care să dea ceva comunității. Subliniem fiecare pentru că ne referim și la beneficiari. Astfel, prin proiectul 2Roți. Vrednic de comunitatea mea 2019 le-am propus copiilor să participe la o acțiune de plantare puieți de salcâm. Alături de noi vor fi prezenți mulți oameni fani, voluntari OM, dornici să-i sprijine să demonstreze că se poate, că o comunitate curată este o comunitate vrednică, de oameni vrednici.

Așadar, vă așteptăm sâmbătă, 6 aprilie 2019, în curtea Școlii Gimnaziale Nușeni de unde, la ora 9:45, vom porni spre locul pregătit pentru plantare. După ce toți cei 200 de salcâmi vor fi sădiți ne vom întoarce în curtea școlii, acolo unde vor fi dăruite cele 21 de biciclete pe care le vom testa într-o mică excursie până la Mănăstirea Nușeni.

Vă invităm să organizăm împreună o zi în care fiecare să fie mai aproape de fiecare.

 

Odată cu această ediție adăugăm încă 21 de biciclete donate prin proiectul 2Roți ajungând astfel la un total de 68 și la 3 activități importante de promovare respectului față de natură.

Proiectul “Două roți” are ca scop donarea de biciclete noi copiilor din mediul rural, copii care folosesc bicicleta ca mijloc de deplasare către școală, având în vedere distanțele mari pe care aceștia sunt nevoiți să le parcurgă.

Asociația OM (Orașul Mariei) a donat în primele 2 ediții (2017, 2018) 47 de biciclete noi copiilor din satele Tureac și Colibița, jud. Bistrița-Năsăud, răspunsul comunității fiind de participare alături de voluntarii OM la activitățile de ecologizare/plantare care se desfășoară în aceeași zi în comuna lor.

Gestul este unul de a oferi bucurie, dar și o acțiune practică de facilitare a transportului, în mediul rural folosirea bicicletei fiind o necesitate.

 

SPUNE-TI PAREREA