Marți, 2 aprilie 2019, Centrul de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț Bistrița vă invită să marcăm împreună Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului prin evenimente tematice organizate în cadrul Complexului Muzeal Județean Bistrița-Năsăud.

DIn program:

1. Campanie antibullying cu focus pe discriminarea copiilor diagnosticați cu autism – în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Poliție – ora 14:00.

2. Parada meseriilor – un eveniment de susținere comunitară cu două obiective: (ora 15:00)

a) predarea in vivo a meseriilor din comunitate
b) Familiile persoanelor cu dizabilități nu sunt familii de ”asistați sociali” așa cum greșit se vehiculează. Ne dorim conștientizarea faptului că tulburările din spectrul autist afectează familiile în egală măsură, astfel de cazuri pot apărea atât în familia unui medic cât și în familia unui șomer. Toți cei afectați au nevoie de servicii sociale și terapeutice, la rândul lor fiind membrii ai comunității cu drepturi depline. Featuring: părinții@prietenii copiilor diagnosticați cu autism din Bistrița.

3. Expoziție și licitație de tablouri pictate de beneficiarii Centrului de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț. În parteneriat cu Shevalet.

4. Concert Alexa Dragu&Cristian Lepădatu, ora 17:30.

Evenimentele vor avea loc în incinta Complexului Muzeal Județean.

Vă așteptăm cu drag împreună cu copiii și elevii dumneavoastră să fiți alături de noi în spiritul unei noi viziuni asupra autismului: dragoste necondiționată.

SPUNE-TI PAREREA