Pădurea de stejari din Orheiu Bistriței, comuna Cetate din Bistrița-Năsăud, este unul dintre cele mai vizitate locuri la început de primăvară, de către iubitorii de natură, fotografi sau oameni care pur și simplu vor să se deconecteze pentru câteva ore.

Sâmbăta acestui final de martie, o zi cu temperaturi prietenoase, a adus în șesul Orheiului oameni care au ieșit să se plimbe pe jos sau cu bicicletele, ori să facă fotografii. Atracția locului este laleaua pestriță, numită și floarea de șah. Primele lalele au ieșit de sub frunzele uscate, majoritatea fiind, încă, doar îmbobocite.
Laleaua pestriță este o floare firavă și rară care se găsește în foarte puține locuri din țară, de aceea zona face parte din categoria ariilor protejate.
Plantele înfloresc pentru o perioadă foarte scurtă, de la 7 până la 10 zile, în perioada aprilie-mai.
În zonă, însă, pot fi admirate și alte flori, care dau startul revenirii la viață a pădurii de stejar, dar și păsări răpitoare sau alte păsări recent revenite pe aceste meleaguri. Pădurea din șesul Orheiului este un loc ideal pentru cei cărora le place să observe natura sau să facă fotografii din această categorie.

SPUNE-TI PAREREA