Președintele PNL BN, Ioan Turc, a dat asigurări bistrițenilor că stadionul din Parcul Municipal va rămâne la locul lui. Declarația vine în contextul în care municipalitatea a anunțat că va demola stadionul, urmând să extindă parcul în spațiul rămas liber și să construiască un nou stadion în Wonderland.

„Planul lui Radu Moldovan, Ovidiu Crețu și Cristian Niculae de a demola Stadionul Central a produs multă emoție negativă.
ÎI asigur pe bistrițeni că stadionul va rămâne la locul lui.
Din punctul meu de vedere, “afacerea Stadionul” este una financiară, marca PSD, fără să aibă nimic de-a face cu interesele bistrițenilor.
Balivernele legate de extinderea parcului sfidează bunul simț, atâta timp cât, peste râu, avem un parc gata creat de natură. Mai mult, tribuna a doua este construită pe piloni, în spatele ei e râpă, așa că suprafața de teren nu e atât de mare. Amenajarea râului, a malurilor și a Pădurii Codrișor este rezolvarea corectă și asteptată de oameni pentru extinderea parcului.
Stadionul „Jean Padureanu” este omologat UEFA și FIFA pentru meciuri internaționale. Instalația de nocturnă e nouă – a fost folosită la trei meciuri, instalația de încălzire de sub gazon e nouă – nici nu a fost legată la curent, suprafața de joc este printre cele mai bune din țară.
Problema infiltrațiilor poate fi rezolvată prin acoperirea tribunelor. Una peste alta, pentru a avea un stadion modern, la cheie, în buricul orașului, avem mai mult de renovat decât de refăcut.
Cel mai mai mare argument al stadionului este locația. Faptul că oamenii pot veni la stadion pe jos este un mare avantaj. Orice oraș din lume își dorește asta. Să se facă un nou stadion în Cocoș, dar Stadionul Central va rămâne la locul lui! Spun acest lucru deoarece am convingerea că, anul viitor, alegerile locale vor fi câștigate de un reprezentant al forțelor anti-PSD.
În acest sens, fac un apel public către liderii partidelor anti-PSD din județul nostru, pentru a ne așeza la masa negocierilor fără orgolii și fără idei preconcepute. Bistrițenii, sătui de batjocura PSD, vor să ne vadă lucrând și luptând împreună pentru binele municipiului și al județului.
Apropo de comisia pentru cumpărat terenuri, cu care șefii PSD ne iau pe toți bistrițenii de proști: aveți grijă, în timp ce căutați teren cu lupa prin parc, să nu mai dați autorizație de construcție pentru blocuri, așa cum ați mai făcut-o!“, a declarat Ioan Turc.

SPUNE-TI PAREREA