Viceprimarul Cristian Niculae și-a expus planurile cu privire la extinderea și reamenajarea Parcului Municipal, o proiecție de viitor care include piste de biciclete, terenuri de sport și amenajarea malurilor râului Bistrița.

„În zilele noastre, conceptul de parc nu se limitează doar la alei, bănci și locuri de joacă pentru copii. Acum, acesta presupune ca el să ofere și piste de alergare pentru jogging, terenuri de tenis și baschet, spații unde să aibă acces animalele de companie, spații unde să se poată organiza evenimente (vizionări de filme în aer liber, workshop-uri axate pe mediu pentru copii etc.)

Pentru a realiza toate acestea, astăzi am propus și s-a aprobat în ședința Consiliului Local Bistrița constituirea unei comisii care să se ocupe cu identificarea tuturor suprafețelor de teren din vecinătatea Parcului Municipal, unde acesta se poate extinde, și negocierea prețului de vânzare cu proprietarii.
Parcul actual s-a proiectat în anul 1890, a fost amenajat când populația era de 13.500 de locuitori, iar acum când sunt 94.000 de locuitor, necesită a fi extins.

Mai mult, în spatele stadionului e o zonă de 500-600 de metri liniari și am putea face ca parcul să ajungă până la râul Bistrița, un râu frumos care trece prin oraș și care, consider eu, e un dar al naturii pentru noi, pe care nicio administrație nu l-a pus în valoare pentru a fi folosit ca mijloc de agrement, de relaxare, de a face mișcare și sport pe malurile sale.
Îmi doresc o zonă tratată mai atent între podul Jelnei și podul Budacului și o amenajare mai extinsă între puntea de la Spitalul TBC și Podul Berăriei.
Totodată în cadrul acestui proiect vreau să amenajăm și pădurea Codrișor ca pădure-parc pentru cei ce iubesc drumețiile și plimbarea pe zone mai extinse din natură.

De asemenea, mai văd extinderea pistei de cicliști care să treacă și pe malul râului, nu una care să traverseze parcul de la un capăt la altul și care acum este ocupată de cei care nu mai încap pe aleea pietonală.

Să fie foarte clar:
• exclud orice variantă ca în locul Stadionului Jean Pădureanu să se construiască vreun bloc. Planul Urbanistic General prevede terenuri sportive, baze de agrement, suprafețe verzi, extinderea parcului.
• în acest moment, Primăria Municipiului nu deține stadionul.

Sunt legat sufletește de acest stadion. Nouă ani am fost legitimat ca sportiv al Clubului Gloria la lupte greco-romane.

Văd că sunt oameni care ar vrea să facem orice, mai puțin să renunțăm la Stadionul Jean Pădureanu, însă orice arenă modernă are peluzele și tribunele aproape de suprafața de joc, nu mai are pista de atletism în jur, iar toate au locuri de parcare. Noi, la Stadionul Jean Pădureanu, nu avem suficiente locuri de parcare și orice eforturi de reabilitare si modernizare a acestuia nu-l va putea compara niciodata cu o arenă nouă, modernă.

Acum, împreună cu Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, avem o oportunitate de finanțare de câteva zeci de milioane de euro, de la Guvernul României și nu vreau să o pierdem. O să îi învestim în ”Complexul Sportiv Polivalent” din Unirea.

Așa cum am mai zis, facem lucrurile strategic, etapizat, gândim în perspectivă!
Sunt un om care-și iubește locul unde s-a născut și a crescut!

Îmi doresc să fac tot ce pot să cresc Bistrița, pentru locuitorii acestui oraș și generațiile următoare!“,a transmis Cristian Niculae.

1 COMENTARIU

  1. face-ti intai minunea aia de baza sportiva de la cocos, si dupa aia demolati stadionul…sa ne demonstrati ca puteti!!!si vreti!!! p.s.faptul ca ai facut sport sub tribunele stadionului, a fost un privilegiu, de era sa mergi pana in unirea, erai mai sarac cu o experienta sportiva…asta o spune un fost sportiv!

SPUNE-TI PAREREA