Viceprimarul Cristian Niculae a decis restructurarea unor servicii din cadrul Poliției Locale, astfel încât mai mulți agenți să iasă pe teren, părăsind confortul birourilor. Viceprimarul a motivat această măsură prin necesitatea unui număr mai mare de polițiști care să acționeze în stradă.

„De foarte multe ori când am cerut Poliției Locale a Municipiului Bistrița rezolvarea unei probleme din orașul nostru, m-am lovit de numărul mic de polițiști locali pe care i-am avut la dispoziție pentru a acționa în stradă, acolo unde se află problemele reale ale orașului.

De trei săptămâni, Poliția Locală a Municipiului Bistrița este în coordonarea mea și am inițiat un proiect care prevede restructurarea instituției, pentru a avea mai mulți polițiști în stradă, iar activitatea acestora să fie eficientizată și adaptată mai bine nevoilor orașului nostru!

Astfel, încă 15 polițiști vor ieși din birou. Vom avea 59 de polițiști pe raza municipiului, care vor asigura ordinea, liniștea publică siguranța cetățenilor și siguranța circulației dintr-un total de 85.

Pentru a realiza acest lucru, am analizat organigrama și am decis desființarea Compartimentului de pază a Primăriei, am redus compartimentul de control comercial, am redus biroul contabilitate, am decis restructurarea unor servicii și mutarea celor 15 polițiști locali din birouri în stradă.

Mai mult, am făcut demersuri la Agenția Națională a Funcționarilor Publici, să suplimentăm numărul de polițiști locali, cu încă 9, deoarece potrivit cifrelor de la Direcția Regională de Statistică, avem 94.300 de locuitori în Bistrița, ceea ce înseamnă că avem dreptul la 94 de polițiști locali. Astfel, de anul viitor vom mai avea în stradă încă un număr de 9 polițiști locali pentru ca acolo este nevoie de ei, numărul lor ajungând la 68 de polițiști operativi în stradă, din totalul de 94.

Vreau disciplină în parcări, vreau monitorizarea respectării legii în domeniul deșeurilor, îmi doresc un oraș în care ordinea și siguranța publică să fie puse pe primul loc, în care oamenii să se simtă în siguranță și o Poliție Locală activă și respectată. Cred că prin munca pe care o vor face ei, vor dobândi acest respect!

De asemenea, sper ca toți colegii mei de la Poliția Locală să înțeleagă faptul că aceste schimbări sunt făcute în beneficiul bistrițenilor și sper că într-o perioadă scurtă de timp se va vorbi altfel despre Poliția Locală Bistrița.

Eu voi fi partenerul lor în orice situație și îmi doresc să găsească în mine un om pe care se pot baza pentru că împreună o să facem lucruri bune pentru Bistrița.

Astăzi, în Consiliul Local Bistrița, pe ordinea de zi a ședinței se află proiectul inițiat de mine, care prevede modificarea organigramei Poliției Locale Bistrița, respectiv adaptarea ei la nevoile orașului nostru“, a anunțat viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae. 

SPUNE-TI PAREREA