Învățământul profesional este promovat în Bistrița-Năsăud în cadrul unui proiect aflat la a treia ediție, organizat de Centrul Europe Direct Bistrița.
În cadrul „Săptămânii meseriilor”, organizații publice, private și neguvernamentale se reunesc anual pentru a desfășura împreună activități dedicate elevilor din învățământul profesional și pentru a pune baza unor noi parteneriate pentru viitor, bazate pe modele europene consacrate, precum cel al educației în sistem dual.

Viitori mecanici auto, maeștri culinari sau sudori s-au întrecut în cadrul unor concursuri de îndemânare.

Elevi din 7 licee ale județului – Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Bistrița, Liceul Tehnologic Agricol Bistrița, Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” Maieru, Liceul Tehnologic Agricol Beclean, Liceul Tehnologic „Florian Porcius” Rodna, Liceul Tehnologic „Ion Căian Românul” Căianu Mic și Liceul Tehnologic „Henri Coandă” Beclean, au avut ocazia de a-și dovedi aptitudinile în fața profesioniștilor din cadrul Comsig Automobile – gazdă a concursului, și de beneficia de îndrumare și sfaturi din partea acestora.

Elevii de la Liceul Tehnologic de Servicii Bistrița și cei de la Şcoala Profesională Specială ,,Sfânta Maria” Bistrița s-au întrecut în prepararea celui mai faimos produs culinar din lume: pizza. Concursul „Voi fi Chef”, organizat împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, a oferit elevilor posibilitatea de a afla mai multe din lumea bucătarilor direct de la experții din cadrul Pizza de casa & Pizzeria – Ristorante Lordinu Bistrita- gazdă a activități și de a-și demonstra aptitudinile și creativitatea.

Tinerii sudori de la Școala Profesională Târlișua, Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Bistrița și Liceul „Radu Petrescu” Prundu Bârgăului și-au arătat astăzi iscusința cu ocazia concursului „Sudorul european”. Organizată împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, întrecerea viitorilor sudori a oferit acestora șansa de a-și pune în aplicare aptitudinile sub prețioasa îndrumare a profesioniștilor din cadrul COMELF SA.

Evenimentele din cadrul „Săptămânii meseriilor” aduc împreună organizații publice, private și neguvernamentale pentru a găsi soluții și dezvolta parteneriate pentru viitor care să asigure competitivitatea absolvenților pe piața forței de muncă.
De asemenea, creează unităților de învățământ și societăților private posibilitatea de-și cunoaște mai bine nevoile și de a iniția măsuri de dezvoltare bazate pe cooperare și solidaritate.

SPUNE-TI PAREREA