Un ordin dat de ministrul Agriculturii, Petre Daea, a pus pe jar fermierii, după ce s-a anunțat că românilor li se va interzice să crească în gospodării mai mult de cinci capete de porci.

„Începând cu data de 18.03.2019, numărul maxim de porcine ce pot fi crescute într-o exploataţie nonprofesională, deţinută de persoane fizice neînregistrate la oficiul registrului comerţului, este de 5 animale”, se arată într-o informare a Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Ialomiţa, citată de AgroInteligenţa.

Informarea face referire la un ordin dat de ministrul Agriculturii Petre Daea şi publicat în Monitorul Oficial în data de 18 martie 2019, care stabileşte o nouă dimensionare a tipurilor de exploataţii de suine.

Noul ordin arată vor putea fi crescute în gospodării numai cinci capete de porcine cu greutatea de peste 30 de kilograme, fără ca cei care le deţin să fie obligate să se înregistreze la Registrul Comerţului. Gospodăriile care se încadrează în această limite se vor numi „exploataţii nonprofesionale de suine”. Toate cele care deţin peste cinci capete de porcine intră la categoria „exploataţii comerciale de suine” şi vor trebui să se înregistreze la Registrul Comerţului, deci să se fiscalizeze.

1 COMENTARIU

  1. Haloooo …. , da… hai cu mai putin de 5 porci sau vite… se pot c*ca in capul nostru, ne pot spurca cu mirosurile degajate si pot polua panza freatica cu dejectiile lor ? De ce nu mai hai cu ” SAU peste 5 „… si nu toata lumea si acolo unde nu sunt intrunite conditiile de excludere a poluarii indiferent cum, sa le fie interzisa cresterea unor astfel de animale utile, necesare… dar FOARTE IMPUTZITOARE ?!

SPUNE-TI PAREREA