Ca urmare a apariției cazurilor celor două minore admise în Centrele de Protecție a Copilului din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului, Consiliul Județean în calitate de autoritate tutelară a dispus constituirea unei Comisii de Analiză și Verificare a Situației, condusă de Vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Domnul Vasile Puica.

În urma derulării analizei de la nivelul DGASPC și a centrelor Beclean și Teaca, se vor impune măsuri concrete pentru preîntâmpinarea unor astfel de cazuri. De asemenea, dacă se vor constata abateri de la respectarea prevederilor legale, a Regulamentelor de Ordine Interioară sau a Regulamentelor de Organizare și Funcționare a centrelor se vor aplica măsurile impuse de lege.

Reamintim că două adolescente, în vârstă de 15, respectiv 16 ani, instituționalizate în centre de plasament din Bistrița-Năsăud, sunt însărcinate. 

Una dintre ele este instituționalizată la o casă de tip familial din Teaca, iar cealaltă la Centrul pentru Protecția Copilului Beclean.

“În evidențele DGASPC BN există în acest moment două minore (cu vârste de 15-16 ani) însărcinate, care beneficiază de suport psihologic, servicii medicale de specialitate periodice, pentru care în ultimul trimestru de sarcină se va propune plasamentul în Centrul Maternal din cadrul Centrului pentru Protecția Copilului Bistrița (dacă în urma reevaluării situației acestora se va constata că reintegrarea în familia biologică/extrinsă nu este posibilă)”, a transmis DGASPC BN la solicitarea ziarului online Stiri de Bistrița.

SPUNE-TI PAREREA