În 23 martie, din inițiativa lui Petrică Leon Rus, membri TNL Tîrlișua, susținuți de BPL-PNL Tîrlișua, BPJ-PNL Bistrița-Năsăud și BPJ-TNL Bistrița-Năsăud, au întreprins a treia activitate de conștientizare a comunității locale, prin puterea propriului exemplu.

Activitatea tinerilor liberali a constat în adunarea unei cantități însemnate de deșeuri menajere (aproximativ 50 saci/60 l) din patru areale din cuprinsul comunei Tîrlișua (Molișet, Răcăteș, Tîrlișua – Str. Izvor și un sector de drum județean, de la limita cu UAT-ul învecinat, Spermezeu).

În urma acestei activități, participanții la acțiune au desprins următoarele concluzii:

  1. Prezența deșeurilor menajere, de pe marginea drumurilor, au un dublu impact poluator: vizual și asupra rețelei hidrografice.
  2. Poluarea rețelei hidrografice care drenează suprafața comunei este reală și cu vechime, în sensul că autoritățile locale, de-a lungul timpului, s-au ferit să intervină pentru diminuarea acesteia. Motivul logic este acela că singura soluție văzută, respectiv aplicarea unor sancțiuni financiare, diminuează serios numărul posibililor votanți.
  3. Acțiuni de conștientizare privind rolul individului în reducerea poluării, cu implicarea locuitorilor, au rezultate superioare, pe termen lung.
  4. Șansa oricărei comunități rurale mici, dar nu numai, stă în gradul de implicare al cetățenilor.

„În baza acestor concluzii, se vor identifica acțiuni viitoare, punctuale, menite a reduce magnitudinea fenomenului de poluare amintit. De Ziua Mondială a Meteorologiei, tinerii liberali din Tîrlișua invită fiecare individ să-și aducă contribuția civică în comunitatea din care provine în scopul protejării mediului hidro-atmosferic”, a transmis TNL Târlișua, într-un comunicat de presă.

 

SPUNE-TI PAREREA