Primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, a vorbit despre etapele în care se află cele 35 de proiecte cu fonduri europene. Proiectele Primăriei sunt în valoare totală de 100 milioane euro. Începerea unor proiecte importante pentru Bistrița, cum ar fi Linia Verde, pistele de biciclete sau centrul intermodal ar însemna un plus mare de imagine pentru actuala administrație și pentru viitorul candidat al PSD.

”Din aceste 35 de proiecte, 20 de proiecte sunt cu contracte de finanțare semnate, totalizând 43,6 milioane euro. În fază de contractare sunt 7 proiecte, în valoare de 42,5 milioane euro, sunt la Autoritatea de Management din cadrul MDRAP, am discutat discutat deja cu ministrul Dezvoltării să ne susțină iar proiectele să nu fie abandonate. Nu cerem prioritate, doar că sunt proiecte care așteptam să fie deja semnate. Și mă refer la Linia Verde, Centrul intermodal, pistele de biciclete și altele. Eu cred că până în 15 aprilie vor fi semnate toate. În fază de precontractare sunt 4 proiecte cu 2,5 milioane euro, iar în evaluare – alte 4 proiecte cu 11,6 milioane euro”, a spus primarul Bistriței.

Primarul Crețu a mai spus că Primăria Bistrița este performantă la reabillitarea blocurilor. ”De departe, cel mai bine stăm la capitolul reabilitare termică de blocuri, unde din 11 proiecte care totalizează 74 de blocuri avem încheiate contractele pentru 10 proiecte, a mai rămas unul, Bistrița 15, care va fi semnat luna aceasta și vom primi și insigna de premianți, deoarece suntem de departe cei mai buni”, a declarat primarul.

SPUNE-TI PAREREA