Un profesor de sport de la şcoala generală din comuna Şanţ, judeţul Bistriţa-Năsăud, a fost condamnat la 4 luni de închisoare cu suspendare, după ce a lovit, în timpul orelor, doi elevi, în condiţiile în care unul îl atinsese cu mingea. Sentinţa poate fi atacată.

Sentinţa nu este definitivă, însă până la o decizie finală profesorul este obligat la muncă în folosul comunităţii timp de 30 de zile. Un profesor de sport de la şcoala din localitatea bistriţeană Şanţ, trimis în judecată pentru purtare abuzivă după ce a lovit doi elevi, o fată şi un băiat, pe unul dintre ei cu palma, iar pe celălalt cu pumnul, a fost condamnat, marţi, de Judecătoria Năsăud la 4 luni de închisoare cu suspendare, profesorul mai fiind implicat şi în alte incidente similare.

Până la o decizie finală în acest caz, profesorul se află sub supraveghere, fiind obligat de instanţă să presteze în această perioadă 30 de zile de muncă în folosul comunităţii. Instanţa a stabilit şi ca bărbatul să plătească 2.500 lei ca despăgubiri civile, reprezentând daune morale pentru fata lovită, care s-a constituit parte civilă în acest dosar, şi 1.500 cheltuieli de judecată.

Profesorul este acuzat că, în martie 2017, a lovit în timpul orelor doi elevi. Bărbatul nu era la primul incident de acest fel şi a fost sancţionat de mai multe ori inclusiv cu desfacerea contractului de muncă, însă instaţa a obligat Inspectoratul Şcolar Bistriţa-Năsăud să îl reangajeze pe profesor.

„Profesorul de sport a lovit cu palma peste faţă mai întâi un elev de clasa a VI-a, care îl atinse cu mingea în timpul orei. Copilul s-a plâns dirigintelui, care s-a adresat Consiliului de Administraţie al şcolii. Pe când se discuta situaţia în consiliu, profesorul a mai lovit şi un al doilea elev, de data aceasta de clasa a V-a, cu pumnul. Aşadar, într-o singură zi a agresat doi elevi, ceea ce este inadmisibiul din punctul meu de vedere”, declara, la vremea respectivă, inspectorul de educaţie fizică şi sport de la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Bistriţa-Năsăud, Leonida Ilieşiu, conform Mediafax.

SPUNE-TI PAREREA