Săptămâna 11-17 martie a.c. a fost dedicată controalelor T.I.S.P.O.L. Seatbelt (acțiunile Polițiilor Rutiere din Europa, vizând purtarea centurilor de siguranță de către ocupanții mașini).

Acțiunea, coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, s-a desfășurat în toată țara, pe drumurile publice și simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene.

Cu ocazia activităților desfășurate pe parcursul celor 7 zile, pe raza întregului județ, polițiștii au constatat și aplicat peste 550 de sancțiuni contravenționale, conform OUG 195/2002 – privind circulația pe drumurile publice, în valoare totală de peste 176500 lei, dintre care 166 pentru lipsa centurii de siguranță.

Totodată, în cadrul acțiunilor, față de 101 conducători auto a fost luată măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice și au fost retrase 24 de certificate de înmatriculare.

Centura de siguranţă constituie un factor de primă importanţă în ceea ce priveşte configuraţia dinamicii accidentelor rutiere.

 

Folosirea centurii de siguranţă este obligatorie. Ataşaţi-vă centura de siguranţă înainte de plecarea la drum, vă poate salva viaţa în caz de accident!

 

SPUNE-TI PAREREA